Lufthavn Don Mueang
Bangkok Don Mueang Lufthavn

Alt hvad du behøver at vide, før du rejser fra eller ankommer til Bangkok Don Mueang Airport

Transport fra Bangkok Don Mueang Lufthavn

Krystof Hajek opdateret 8. 3. 2024

Den hurtigste måde at komme til Bangkoks centrum på er med metroen, og der er taxier til rådighed 24/7.

Særlige ekspresbuslinjer giver den mest bekvemme transport til byens centrum uden skift.

Billige hoteller i det centrale Bangkok

Bus til centrum

Selv efter at den nye metrolinje er taget i brug, er de særlige lufthavnsbusser på linjerne A1, A2, A3 og A4 stadig de mest bekvemme til direkte ture til centrum.

Stoppestederne ligger på ankomstniveauet i den internationale terminal ved gate 1 og 6. På vej til lufthavnen stopper bussen på afgangsetagen, lige mellem terminalerne.

Ulempen ved busserne er, at rejsetiden kan fordobles på grund af tæt trafik, og at det er umuligt at finde ud af de nøjagtige tidsplaner på forhånd. Der findes ingen nøjagtige køreplaner på BMTA's officielle hjemmeside, på lufthavnens hjemmeside eller ved busstoppestederne.

Forbindelsessøgningen fungerer via Google.com/maps, men tiderne er måske ikke 100% nøjagtige.

Viabus-mobilappen (tilgængelig på: Google Play / App Store), som viser den aktuelle placering af alle busser. Det er dog altid nødvendigt at finde det relevante stoppested på kortet, klikke på det og vælge den ønskede bus fra udvalget af linjer.

Billetter er altid kun gyldige til én rejse og koster 30 th b eller 50 thb efter linje. Du køber altid din billet inde i bussen af konduktøren, som går gennem vognen og samler pengene op. Du kan kun betale kontant, og de veksler ikke sedler over 100 baht.

Linje A1

Kører fra lufthavnen til metrostationerne Mo Chit (lysegrøn BTS-linje) og Chatuchak Park (blå MRT-linje), som ligger lige ved siden af hinanden. Udvalgte linjer, der ikke har en rød plade bag forruden, fortsætter til Bangkoks centrale fjernbusstation, Mochit 2.

Denne service er dog for det meste blevet meningsløs, efter at den røde metrolinje blev taget i brug, da den blå metrolinje, der går længere ind i Bangkok, også kan benyttes på Bang Sue-stationen. Det er kun praktisk, hvis du vil skifte til den lysegrønne linje eller er på vej direkte til Mochit busstation.

 • Rejsetid Mo Chit/Chatuchak Park metro - 30 minutter
 • Pris - 30 thb
 • Hyppighed - 10-40 minutter
 • Sidste bus fra lufthavnen - 0:07
 • Første bus fra Mo Chit - 6:00

Linje A2

A2-bussen kører også til metrostationen Mo Chit/Chatuchak Park (lysegrøn BTS-linje + blå MRT-linje), men fortsætter langs den lysegrønne metrorute til Victory Monument, som allerede er det område, hvor du finder de første hoteller i den større bymidte.

 • Rejsetid Victory Monument 45 til 60 minutter
 • Pris - 30 thb
 • Hyppighed - 15-20 minutter
 • Sidste bus fra lufthavnen - 23:52
 • Første bus fra Victory Monument - 6:15

Linje A3

Tager dig gennem det moderne centrum til dets sydlige udkant til Lumphini Park (som den kører hele vejen rundt om og stopper ved Silom Metrostation). Denne linje er praktisk, hvis du bor på hotel i Siam-området, hvor du kommer frem uden at skulle skifte tog (hvis du kun skulle med tog/metro, ville du skulle skifte tog to gange).

 • Rejsetid Lumphini Park - 75 til 90 minutter
 • Pris - 50 thb
 • Hyppighed - 30-40 minutter
 • Sidste bus fra lufthavnen - 23:47
 • Første bus fra Lumphini Park - 6:43

Linje A4

Denne rute er den mest benyttede, da den kører til et område, som man slet ikke kan komme til med metroen, selv med skift. Linje A4 tager dig til det pulserende hjerte af det gamle Bangkok på Khaosan Road og dens umiddelbare omgivelser. Endestationen hedder Sanam Luang.

 • Rejsetiden til Khaosan Road 60 til 80 minutter
 • Pris - 50 thb
 • Frekvens - 15-30 minutter
 • Sidste bus fra lufthavnen - 23:47
 • Første bus fra Sanam Luang (Khao San) - 6:40

Andre linjer

Der er en række andre busruter, der kører langs motorvejen foran lufthavnen, men stoppestederne er gradvist blevet flyttet længere væk fra lufthavnen, og selv med nul information er disse tjenester helt ubrugelige for rejsende.

Metroens røde linje

Den røde metrolinje har kørt til Don Mueang siden 2021 og fungerer som en overjordisk linje. Selv skiltene i lufthavnen, der viser hen til stationen, informerer om toget i stedet for metroen: SRT Red Line. Disse tog kører ikke direkte til byens centrum, og man skal altid skifte ved endestationen Bang Sue (også kaldet Krung Thep Aphiwat).

Bang Sue station fungerer som det vigtigste knudepunkt for langdistancetog. For at komme til Bangkoks centrum skal man tage metroen Blue Line fra Bang Sue for ca. 45 thb (rejsetiden til centrum fra Bang Sue er ca. 35 minutter).

Stationen i lufthavnen ligger ca. 5-7 minutters gang fra den nationale terminal eller 10-12 minutters gang fra den internationale terminal, og der er tydelige skilte, der viser vej.

Billetter til 33 thb kan købes fra de røde billetautomater eller fra billetkontoret. Prisen falder med afstanden, og for eksempel betaler man kun 18 thb på Lak Si-stationen, hvis man skifter til Pink Line.

I begge tilfælde kan du kun betale med kontanter (billetkontoret accepterer også kortbetalinger, men kun over 300 baht, som du ikke vil bruge, selv ikke i en gruppe). Maskinen tager sedler op til 100 baht, men veksler gerne større sedler ved skranken.

Du får din billet i form af en sort token, som du sætter fast på drejekrydset, når du går ombord, og som du beholder under hele rejsen. Når du stiger ud, skal du igennem drejekrydset igen, hvor du skal smide tokenet.

Du skal altid købe en ny pollet, når du skifter til andre metrolinjer.

 • Rejsetid Bang Sue 17 minutter
 • Pris - 33 thb
 • Frekvens - 12-20 minutter
 • Første forbindelse fra Bang Sue - 5:30
 • Sidste forbindelse fra lufthavnen - 00:07
 • Officiel information: srtet.co.th/en

Kort over offentlig transport

Se et kort over alle metro- og buslinjer, der betjener Bangkok Don Mueang Airport.

Taxa

Officielle gule og grønne eller lyserøde taxaer med taxameter er de mest populære og langt den mest bekvemme transportmulighed. De er de eneste, der kan tage dig til både det moderne og det historiske centrum af Bangkok uden at skulle skifte bus.

I betragtning af afstanden fra lufthavnen er priserne ikke så høje, og hvis du vælger en virkelig officiel gul og grøn eller pink taxa, plejer de at være problemfri. På vej ud af lufthavnen skal du følge skiltene "Taxi", som fører dig til den officielle stander, hvor du skal stille dig i kø og få maskinen til at udskrive en billet, der leder dig til en bestemt taxa. Mellem kl. 22.00 og 01.00 kan køen til taxaerne ofte være 30-40 minutter lang.

På vej fra lufthavnen tænder taxachaufføren næsten altid for taxameteret uden at sige noget.

Når man rejser til lufthavnen fra meget udsatte områder som Sukhumvit, Khaosan Road eller Silom, forsøger selv officielle taxachauffører at arrangere en tur uden taxameter. Nægt på det kraftigste, og stig om nødvendigt ud og vælg en anden taxa. Da taxier er den mest almindelige transportform, når man rejser rundt i Bangkok, er det ikke noget problem at støde på en inden for et minut på alle tider af døgnet.

Taxapriserne er som følger:

 • Sukhmuvit - ca. 280 thb
 • Khaosan Road - ca. 300 thb
 • Siam - ca. 240 thb

Taxaer kan kun betales med kontanter.

App'erne Grab og Bolt, som ellers er meget populære i Asien, er generelt ikke værd at bruge i Bangkok. Officielle taxaer er den billigste løsning i 99% af tilfældene. Undtagelsen er Bolt-appen, som giver dig mulighed for at praje en almindelig taxi (og derefter betale kontant). Det kan være praktisk i de tidlige morgentimer, når du rejser fra dit hotel uden for de mest travle centre, hvor der kan være mangel på taxaer.

Til Suvarnabhumi lufthavn

Transport fra Don Mueang lufthavn til Suvarnabhumi foregår med gratis shuttlebusser. De kører en gang i timen om morgenen og derefter hvert 20. minut (køreplan: airportpattayabus.com/shuttle-bus). Den første afgang er kl. 5.00, den sidste kl. 0.00. Afhængig af trafikken tager rejsen mellem 50 og 100 minutter.

Busserne stopper foran den internationale terminal ved udgang 6. Fra den nationale terminal er der tydelige skilte, der fører dig til stoppestedet på ca. 5 minutter til fods. I Suvarnabhumi lufthavn stopper busserne ved gate 3 på ankomstniveau.

Krystof Hajek

Krystof er chefredaktør for Cestee. Han er også en ivrig rejsende med 574 flyrejser og 73 besøgte lande.

Nogle af vores links kan være affiliate-links, hvor vi kan tjene en provision, hvis du køber tjenesten. Se vores side om reklamepolitik.