Amsterdam
Amsterdam Schiphol Lufthavn

Alt hvad du behøver at vide, før du rejser fra eller ankommer til Amsterdam Airport

Transport fra Amsterdam Lufthavn

Krystof Hajek opdateret 16. 2. 2024

Transport til Schiphol Lufthavn foregår med tog fra hele Holland, men der er også mange busruter til Amsterdams centrum og forstæder. Amsterdam er en af de mest tilgængelige lufthavne i Europa.

Billige hoteller i Amsterdams centrum

Tog eller bus?

Toget er den hurtigste måde at komme fra lufthavnen til centrum af Amsterdam (Centraal Station) og den sydlige del af byen (Zuid). Det er også den billigste transportform for enkeltrejser, hvor en billet købt online koster 4,90 euro.

Bus 369 er den billigste, da det er den eneste lufthavnsforbindelse, der drives af GVB. Der er en 24-timers billet til GVB's sporvogne, metroer og busser i Amsterdam for 9 euro og en 60-minutters transferbillet for 3,40 euro.

Brug bus 397 til en hurtig tur til museumsdistriktet "Museumsplein". Prisen for en transferbillet til 90 minutter er 6,50 eur.

Destination Rejsetid Pris Hyppighed
Tog Centraal, Sloterdijk, Zuid 17 minutter 4,90 eur 4-10 minutter
Bus 397 Museumsplein, Elandsgracht 38 minutter 6,50 eur 5-8 minutter
Bus 369 Sloterdijk 37 minutter 3,40 eur 8-10 minutter
Bus 300 Bijlmer Arena, Haarlem 30 minutter 6,50 euro 8-10 minutter

Tog (Amsterdam)

Stationen ligger direkte under terminalen, du behøver ikke engang at gå uden for ankomsthallen, bare tag rulletrappen ned til perronen.

Forbindelsen er meget hyppig (ca. en gang hvert 4. til 10. minut). Fra lufthavnen kan du komme til Centraal Station på 15 minutter.

Togbilletter

Køb din billet i de gule automater uden for indgangen til undergrundsstationen, og marker den kontaktløst ved drejekrydsene, før du går ind på perronen. Det koster 4,90 eur + 1 eur at printe en papirbillet på stedet.

Billetprisen til Amsterdam Zuid South Station er 3,30 eur.

Det er mere praktisk at købe en billet online på de hollandske jernbaners hjemmeside ns.nl eller på mobilappen (se ns.nl/ns-app), hvor gebyret på 1 euro for en papirbillet bortfalder.

Billetten kan bruges på alle tog på alle kalenderdage, inklusive alle langdistancetog mellem lufthavnen og Amsterdam.

På tog kan man bruge 24-timers (2- og 3-dages) billet til offentlig transport "Amsterdam Travel Ticket" (se: ns.nl/amsterdam-travel-ticket) til 18 euro (eller 24 euro for 2-dages og 30 euro for 3-dages).

Du kan dog ikke bruge 24-timers billetten til 9 euro, som kun er gyldig til sporvogns-, metro- og busrejser inden for transportselskabet GVB. Disse er kun gyldige til bus 369 (se info nedenfor).

 • Rejsetid Centraal - 14-17 minutter
 • Frekvens - 4-10 minutter
 • Billetpriser - 4 ,90 eur på Centraal station, 3,30 eur på Zuid station
 • Første forbindelser fra Centraal Station - 3:46, 4:46, 5:15, 5:31
 • Første forbindelser fra Zuid station - 5:37, 6:11
 • Sidste forbindelser fra lufthavnen - 0:32, 1:11, 2:03

Ekspresbus 397

Amsterdam Airport Express bus 397 (transportørens hjemmeside: Connexxion.nl), som kører langs Van Gogh-museet eller Rijksmuseum, er praktisk, hvis man vil ind til det historiske centrum uden at skifte bus.

Den har dog flere stop undervejs på forskellige steder. Den detaljerede rute er indtegnet på kortet nedenfor.

En enkeltbillet koster 6,50 euro og er gyldig i 90 minutter inklusive omstigning til sporvogne, metro og andre busser i Amsterdam.

Billetten kan købes på flere måder:

 • Online på hjemmesiden terravision.com
 • Med dit eget kontaktløse kort ved at sætte det fast på læseren i bussen (ved hver på- og afstigning).
 • I billetlugen foran terminalen (kun betaling med kort).

På Terravisions hjemmeside er der kun to destinationer at vælge imellem i centrum "Leidseplein" og "Museumsplein", men du kan stige af/på ved et hvilket som helst stoppested langs ruten: prisen er altid den samme. På samme måde kan du bruge en hvilken som helst forbindelse, ikke kun den, der er vist på billetten.

.

På linje 397 er det også muligt at bruge 24-timers "Amsterdam Travel Ticket" til 18 euro (eller 2- og 3-dages billetter), men det er ikke muligt at bruge 24-timers billetten til transportselskabet GVB til 9 euro. Bussen afgår fra perronerne B15-19.

Linje 397 kører 24 timer i døgnet, men betegnes som linje N97 om natten.

 • Rejsetid Museumsplein - 38 minutter
 • Frekvens - 5-8 minutter (60 minutter om natten)
 • Billetpriser - 6,50 eur
 • Første og sidste forbindelse - linjen kører 24 timer i døgnet
 • Køreplan: connexxion.nl/amsterdam-airport-express

Bus 369

Den billigste måde at komme dertil på er med buslinje 369 til Sloterdijk station, hvor du kan skifte til sporvognen mod centrum.

En billet til denne bus koster 3,40 euro (60 minutters skift), og i modsætning til toget eller bus 397 kan du også bruge en 24-timers GVB-billet til 9 euro. Du kan også købe en 48-timers billet til 15 eur eller en 72-timers billet til 21 eur.

Disse billetter er gyldige i alle GVB's blå og hvide bybusser, sporvogne og metro. De er ikke gyldige på andre tog og busser end GVB.

Billetter til GVB i lufthavnen kan ikke købes i en billetautomat, men kun via mobilappen. Du kan også betale 60-minutters prisen inde i bussen med dit eget kontaktløse kort ved at sætte det i læseren ved på- og afstigning.

I Amsterdam er der ingen daglige begrænsninger for kontaktløse betalinger, så hvis du vil bruge 24-timersbilletten til 9 euro, behøver du kun at foretage et køb via GVB's mobilapp.

Bus 369 til Sloterdijk Station tager lige under 40 minutter, hvor du kan skifte til sporvogn 19 i yderligere 30 minutter til centrum, eller tage en længere metrotur.

 • Rejsetid til Sloterdijk - 37 minutter
 • Frekvens - 8-10 minutter
 • Billetpriser - 3,40 eur
 • Første forbindelse fra Sloterdijk station - 4:40 (4:45 i weekender og på helligdage)
 • Sidste forbindelse fra lufthavnen - 0:47
 • Køreplan: reisinfo.gvb.nl/369

Bus 341

En gang hvert 15. minut kører bus 341 også fra samme stoppested som ekspreslinjen 397 til Amsterdam Zuid station i det sydlige Amsterdam.

Linjen drives af Connexion, og derfor kan de billige billetter fra transportselskabet GVB heller ikke bruges her.

Rejsen til Zuid station koster 6,50 eur (tilslutning i 90 minutter) og er derfor dyrere end togrejsen.

Bus 300

Bus 300 giver en hurtig forbindelse til den sydligste del af det moderne Amsterdam omkring Bijlmer ArenA station og også til Haarlem.

De samme billetter gælder som på linje 397, dvs. 6,50 euro for 90 minutter, med mulighed for at skifte til sporvogne, metro og andre busser i Amsterdam og Haarlem.

Du køber din billet ved at sætte dit eget kort i læseren inde i bussen ved hvert på- og afstigningssted eller i billetboden ved busstoppestedet.

Lokale busser

For transport til forskellige dele af Amsterdam kan du også bruge lokalbusserne 186, 187, 194 og 310, som stopper flere steder.

Linje 185 kører kun til retskomplekset nær lufthavnen, mens de andre busser kører til nærliggende samfund uden for Amsterdam. Billetter til disse busser kan købes fra 3,40 euro til ca. 6,50 euro afhængigt af afstanden og transportselskabet.

For at finde forbindelser rundt i de omkringliggende kommuner eller til specifikke stoppesteder kan du f.eks. besøge 9292.nl/en.

På cykel

Cykling er ekstremt populært i Holland, og separate cykelstier løber på kryds og tværs, ikke kun i Amsterdam, men i hele landet.

Tydeligt skiltede cykelstier fører dig endda til lufthavnen. Der er flere Donkey Republic-cykeldelingsstationer lige uden for terminalen.

For at bruge dem skal du downloade mobilappen. Prisen for en tur på 30 minutter er 1 eur, og det tager ca. 45-60 minutter (14 km) at nå hele Amsterdams centrum på den flade vej, se rutekortet.

Tog til Rotterdam, Haag og hele Holland

Lufthavnen er hjemsted for en af de travleste togstationer i Holland med tog til alle dele af landet og nabolandene. For eksempel tager toget til Rotterdam mindre end en halv time og koster 14,50 euro, mens Den Haag kan nås på 40 minutter og koster 9,80 euro.

Køreplaner kan findes på de hollandske jernbaners hjemmeside ns.nl. Du kan også bruge mobilappen til at købe billetter.

Taxa, Uber, Bolt

Den officielle taxaholdeplads er tydeligt markeret og ligger lige foran hovedudgangen.

De aktuelle priser er slået op, og chaufførerne kører strengt efter taxameteret. Du kan kun betale med kort, og turen til Amsterdams centrum koster omkring 60 euro.

Undgå tilbud fra falske taxachauffører, der står klar med gule skilte og råber "taxi" højt.

For en billigere service tilbyder mobilapps Uber eller Bolt en tur til Centraal Station fra 45 euro.

Placeringen af bilerne, der bruger mobilapps, er ca. 200 meter fra hovedindgangen til terminalen bag Sheraton Hotel.

Til Keukenhof

Der går en direkte buslinje nummer 858 fra lufthavnen til blomsterparken Keukenhof. Du kan købe en kombineret returbillet, som inkluderer adgang til parken, for 25 euro. Turen tager ca. 20 minutter.

Find praktiske oplysninger om Keukenhof Blomsterpark i vores guide.

Krystof Hajek

Krystof er chefredaktør for Cestee. Han er også en ivrig rejsende med 574 flyrejser og 73 besøgte lande.

Nogle af vores links kan være affiliate-links, hvor vi kan tjene en provision, hvis du køber tjenesten. Se vores side om reklamepolitik.