Alexandria
Alexandria Borg El Arab

Alt hvad du behøver at vide, før du rejser fra eller ankommer til Alexandria Airport

Transfer til Alexandria lufthavn

Krystof Hajek opdateret 20. 1. 2024

Alle flyvninger håndteres fra en lille terminal. En anden, større terminal er under opførelse og forventes at være færdig i 2026. De to terminaler er adskilt af 200 meter.

Se de 10 bedste hoteller i Alexandria

Egyptiske visa - hvor kan man købe dem i Alexandria lufthavn?

Når du ankommer fra udlandet, skal du købe et visum, før du besøger den normale immigrationskontrol.

Visum sælges i bankfilialer og koster altid 25 usd. Du kan også betale i euro, men til en vekselkurs på 1:1, så betal 25 eur.

Først når du har købt dit visum, kan du stille dig i kø til immigrationskontrollen.

Sikkerhedskontrol og køer

Ankom helst til Alexandria lufthavn mindst 2,5 timer før dit fly, især hvis du har indchecket bagage. I dette tilfælde vil du møde 4 køer med det samme.

Den første kø er, når du ankommer med taxa til lufthavnsområdet, hvor du går gennem betalingsanlægget og kan stå der i op til 15 minutter.

Dernæst er der et sikkerhedstjek, når du kommer ind i terminalen, og din bagage bliver scannet. Disse kontroller plejer at være hurtige, men hvis der er mange mennesker, kan du komme til at vente i op til 20 minutter.

Check-in køerne varierer fra flyselskab til flyselskab, men kan tage op til 60 minutter.

Derefter skal du igennem paskontrollen, som normalt er meget hurtig (normalt inden for 15 minutter), og den traditionelle sikkerhedskontrol mellem det offentlige område og transitområdet (20-45 minutter).

Transfer mellem flyvninger

Alexandria Lufthavn er ikke et transferknudepunkt og har derfor ikke direkte transitmuligheder.

Hvis du kombinerer en transfer på egen hånd i denne lufthavn, vil du altid skulle købe et visum, gå gennem immigrationskontrollen og tjekke ind igen.

Krystof Hajek

Krystof er chefredaktør for Cestee. Han er også en ivrig rejsende med 574 flyrejser og 73 besøgte lande.

Nogle af vores links kan være affiliate-links, hvor vi kan tjene en provision, hvis du køber tjenesten. Se vores side om reklamepolitik.