SATA Air Acores forsinkede og aflyste fly

Dash 8 q-400 i Ponta Delgada lufthavn

Blev din flyvning med SATA Air Açores aflyst eller forsinket med 2 timer eller mere? Så har du ret til kompensation på op til 600 euro pr. person.

Du kan kræve kompensation direkte fra flyselskabet eller enkelt og gratis fra specialiserede bureauer.

Ansøg om kompensation

I henhold til EF-forordning 261 gælder kompensationen for alle flyvninger, der udføres af SATA Air Açores, da flyselskabet er registreret i Portugal, et EU-medlemsland.

Forsinket flyvning med SATA Air Açores

Hvis der opstår en forsinkelse på 2 timer eller mere ved afgangsgaten, skal SATA Air Açores give dig en gratis forfriskning i forhold til forsinkelsens længde.

Hvis forsinkelsen i ankomstlufthavnen er på 3 timer eller mere, har du også ret til en økonomisk kompensation på 250 euro til 600 euro afhængigt af afstanden mellem de to lufthavne.

Du har kun ret til økonomisk kompensation, hvis SATA Air Açores er skyld i forsinkelsen. Du kan læse mere om dette i artiklen Kompensation ved flyforsinkelser.

Afstand Forsinkelse Kompensation
op til 1 500 km 3h+ 250 eur - ansøg online
1 500 til 3 500 km 3h+ 400 eur - ansøg online
over 3 500 km 3h+ 300 eur - ansøg online
over 3 500 km 4h+ 600 eur - ansøg online

Aflyst flyvning med SATA Air Açores

Hvis din flyvning aflyses af SATA Air Açores mere end 14 dage før afgang, har du ret til en gratis ændring af datoen eller en refusion af det oprindelige billetbeløb.

Men hvis flyvningen aflyses mindre end 14 dage før afgang, er du også automatisk berettiget til økonomisk kompensation på op til 600 euro.

Igen vil der kun være ret til kompensation, hvis flyselskabet aflyser flyvningen og ikke på grund af uforudsete omstændigheder.

Hvor kan man søge om kompensation?

Du kan kræve kompensation direkte fra flyselskabet ved at bruge kontaktoplysningerne på hjemmesiden: azoresairlines.pt/contact-us/claim.

Flyselskaberne forsøger dog ofte at undgå kompensation og trække hele kravet i langdrag ved at ignorere og lyve, så kontakt bureauet direkte.

Få op til 600 euro

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.