Pegasus Airlines forsinkede og aflyste fly

Pegasus Airlines - Boeing 737

Er dit Pegasus Airlines-fly blevet aflyst eller forsinket med 2 timer eller mere? Så kan du have ret til kompensation på op til 600 eur pr. person afhængigt af den specifikke rute.

Du kan kræve kompensation direkte fra flyselskabet eller enkelt og gratis fra specialiserede bureauer.

Kræv kompensation

Pegasus Airlines er ikke baseret i Den Europæiske Union. I henhold til EF-forordning 261 gælder kompensation til Pegasus Airlines derfor kun for flyvninger med boarding i et EU-land.

For eksempel er en flyvning fra Wien til Istanbul reguleret og vil være berettiget til kompensation i tilfælde af en forsinkelse/aflysning. Men det gør flyvningen i den modsatte retning ikke.

Forsinket fly med Pegaus Airlines

Hvis du oplever en forsinkelse på 2 timer eller mere i afgangslufthavnen, skal Pegasus Airlines give dig gratis forfriskninger i forhold til forsinkelsens længde.

Hvis forsinkelsen i ankomstlufthavnen er på 3 timer eller mere, har du også ret til en økonomisk kompensation på 250 eur til 600 eur afhængigt af afstanden mellem de to lufthavne, og kun hvis dit fly startede i EU.

Du har kun ret til økonomisk kompensation, hvis forsinkelsen skyldes Pegasus Airlines. Læs mere om dette i artiklen Kompensation for flyforsinkelser.

Afstand Forsinkelse Kompensation
op til 1.500 km 3h+ 250 eur
1 500 til 3 500 km 3h+ 400 eur
over 3.500 km 3h+ 300 eur
over 3.500 km 4h+ 600 eur

Aflyst flyvning med Pegasus Airlines

Hvis dit fly bliver aflyst af Pegasus Airlines mere end 14 dage før afgang, har du ret til en gratis ændring af datoen eller en refundering af den oprindelige billetpris.

Men hvis dit fly aflyses mindre end 14 dage før afgang, er du også automatisk berettiget til økonomisk kompensation op til 600 eur.

Igen gælder det, at man kun har ret til kompensation, hvis flyselskabet aflyser flyet og ikke på grund af uforudsete omstændigheder. Også her gælder reglen om, at flyet skal afgå fra EU.

For mere information, se Kompensation ved flyaflysninger.

Hvor kan man søge om kompensation?

Pegasus Airlines har en særlig kontaktside for kompensation på www.flypgs.com/en/write-to-us/delays.

Flyselskaberne forsøger dog ofte at undgå kompensation ved at ignorere og lyve under hele sagsforløbet, så kontakt bureauet direkte.

Få op til <span translation="no">600 eur</span>

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.