Azores Airlines forsinkede og aflyste fly

Azores Airlines-fly i Ponta Delgada lufthavn

Er dit fly med Azores Airlines blevet aflyst eller forsinket med 2 timer eller mere? Så har du ret til kompensation på op til 600 euro pr. person.

Du kan kræve kompensation direkte fra flyselskabet eller enkelt og gratis fra specialiserede bureauer.

Ansøg om kompensation

Kompensation i henhold til EF-forordning 261 gælder for alle flyvninger, der udføres af Azores Airlines, da flyselskabet er registreret i Portugal, en EU-medlemsstat.

Forsinket flyvning med Azores Airlines

Hvis du oplever en forsinkelse på 2 timer eller mere ved afgangsgaten, skal Azores Airlines give dig gratis forfriskninger i forhold til forsinkelsens længde.

Hvis forsinkelsen i ankomstlufthavnen er på 3 timer eller mere, er du også berettiget til en økonomisk kompensation på 250 euro til 600 euro afhængigt af afstanden mellem de to lufthavne.

Du vil kun være berettiget til økonomisk kompensation, hvis forsinkelsen er Azores Airlines' skyld. For mere information, se artiklen Kompensation for flyforsinkelser.

Afstand Forsinkelse Kompensation
Op til 1 500 km 3h+ 250 eur - ansøg online
1 500 til 3 500 km 3h+ 400 eur - ansøg online
over 3 500 km 3h+ 300 eur - ansøg online
over 3 500 km 4h+ 600 eur - ansøg online

Aflyst flyvning med Azores Airlines

Hvis dit fly bliver aflyst af Azores Airlines mere end 14 dage før afgang, har du ret til en gratis ændring af datoen eller en refusion af den oprindelige billetpris.

Men hvis dit fly aflyses mindre end 14 dage før afgang, er du også automatisk berettiget til økonomisk kompensation på op til 600 euro.

Igen vil der kun være ret til kompensation, hvis flyselskabet aflyser flyet og ikke på grund af uforudsete omstændigheder.

Hvor kan man søge om kompensation?

Du kan kræve kompensation direkte fra flyselskabet ved at bruge kontaktoplysningerne på hjemmesiden: azoresairlines.pt/contact-us/claim.

Flyselskaberne forsøger dog ofte at undgå kompensation og trække hele kravet i langdrag ved at ignorere og lyve, så kontakt bureauet direkte.

Få op til 600 euro

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.