Vandslottet Trakkai
Vilnius Lufthavn

Alt hvad du behøver at vide, før du rejser fra eller ankommer til Vilnius Airport

Transfer til Vilnius lufthavn

Krystof Hajek opdateret 27. 3. 2024

Lufthavnen betjenes af en lille og ret trang terminal med en meget interessant ydre arkitektur og indre design af ankomsthallen, som ligner dekorerede sovjetiske jernbanestationer.

Afsnittet efter sikkerhedskontrollen er moderne med flere boardingbroer direkte til flyene. Afstandene er meget korte, og hele lufthavnen kan krydses på 5 minutter.

Book et hotel nær Vilnius Lufthavn

Pas- og sikkerhedskontrollen er effektiv, og du venter normalt kun 5-10 minutter i køen. Litauen er også med i Schengen-området, så de fleste flyvninger til/fra Europa er ikke underlagt paskontrol.

En ny afgangsterminal er under opførelse i direkte forbindelse med den eksisterende terminal, som bliver ankomsthallen. Den forventes at åbne i 2025.

Et kort over lufthavnen kan findes på den officielle hjemmeside: vilnius-airport.lt/terminal-map.

Transfer mellem flyvninger

Vilnius Lufthavn er ikke en hub-lufthavn, men den har mulighed for direkte transfer mellem fly gennem transitzonen.

Denne mulighed er kun for passagerer, der allerede har et boardingkort til forbindelsesflyet, og som kun rejser med håndbagage.

Den reelle transfertid mellem fly i dette tilfælde er ca. 10 minutter, hvis der er tale om transfer mellem to Schengen-fly, og ca. 30 minutter, hvis man skal igennem paskontrollen.

Krystof Hajek

Krystof er chefredaktør for Cestee. Han er også en ivrig rejsende med 574 flyrejser og 73 besøgte lande.

Nogle af vores links kan være affiliate-links, hvor vi kan tjene en provision, hvis du køber tjenesten. Se vores side om reklamepolitik.