Transport fra Varna Lufthavn

Bulgaria

Lufthavnen ligger vest for byen lige ved motorvej A2 og er tilgængelig med bil eller bus til centrum af Varna og feriestederne.

Bus til Varna og Golden Sands

Der er en direkte buslinje 409 til centrum af Varna (busstationen, katedralen) og til feriestederne Golden Sands, St. Constantine eller Helena. Intervallet er 15-30 minutter.

Billetter kan købes i billetautomaten eller hos konduktøren inde i bussen, hvor du officielt kan betale med kort, men denne mulighed virker normalt ikke, så vi anbefaler, at du altid har kontanter med dig. Busstoppestedet i lufthavnen ligger ca. 50 meter til højre for ankomsthallen.

Billetpriserne er som følger:

  • 2 bgn / 1 bgn via mobilappen - transfer i 60 minutter
  • 2,50 bgn / 1,50 bgn via mobilappen - skift i 90 minutter
  • 4 bgn - hele dagen

I Varna Traffic-mobilappen (tilgængelig på Google Play / App Store) er billetterne billigere bortset fra heldagsbilletterne.

Linket til køreplanen og ruten for linje 409 på kortet vil være praktisk.

Den første bus fra centrum (fra katedralen) kører først kl. 6.51 med ankomst til lufthavnen kl. 7.07.

Den sidste bus fra lufthavnen kører kl. 23.11.

Billeje

Hvis du gerne vil arrangere en roadtrip langs den bulgarske kyst eller ind i landet med stop flere forskellige steder, er det bedst at leje en bil. Hvis du rejser hertil i højsæsonen, er det en god idé at booke en bil til den laveste pris 2-3 måneder før din rejse.

Typiske priser i højsæsonen ligger fra 35 eur pr. dag for en uges leje, en 4-dages leje vil koste omkring 40 eur pr. dag. Der er flere biludlejningsfirmaer, herunder de fleste multinationale, lige i ankomsthallen.

De bedste tilbud kan f.eks. sammenlignes på hjemmesiden rentalcars.comhvor du kan booke en bil direkte.

Taxa

Officielle taxaer er tilgængelige uden for lufthavnsbygningen på alle tider af døgnet. Prisen betales ved standeren, før man sætter sig ind i taxaen, og hvis der ikke er nogen ledsager, så kun til chaufføren. Der kan kun betales kontant, og prisen for en tur til centrum er 15 bgn.

Der findes også en Hippo Taxi-app (tilgængelig på Google Play / App Store) med de samme priser.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.