Transfer til Trondheim lufthavn

Trondheim

Trondheim Vaernes Airport har kun én terminal, som er fælles for alle fly. Bygningen er kompakt, moderne og relativt lille.

Find hotelpriser i TRD Lufthavn

Det er nemt at orientere sig. Efter check-in er der en central sikkerhedskontrol, der fører dig til afgangsområdet til Schengen-området og rundt om Norge. Herfra fører en kort korridor til et andet område efter paskontrollen, hvor afgangsgates til fly uden for Schengen-området er.

Det tager ca. 5 minutter at gå gennem hele lufthavnen.

Transfer mellem flyvninger

Trondheim er et hyppigt transferpunkt fra internationale fly og indenrigsfly til andre indenrigsfly i Norge.

Det norske regionale flyselskab Widerøe har et af sine mindre knudepunkter i Stavanger og betjener en lang række mindre og større norske byer herfra.

Forbindelsen er godt skiltet, og så længe du har et boardingkort til tilslutningsflyet og automatisk indchecket bagage til din destination, behøver du ikke at forlade transitområdet.

Minimum transfertid er 35 minutter, men i praksis kan du komme fra fly til fly på mindre end 20 minutter.

Internationalt -> indenrigs

Hvis du transfererer fra en international destination (inklusive ankomster fra Schengen-området), skal du hente din indcheckede bagage, forlade transitområdet, checke den ind igen og gå gennem sikkerhedskontrollen tilbage til transitområdet. Du skal også forlade transitområdet, hvis du er ankommet fra et ikke-Schengen-land, selv om du kun rejser med håndbagage.

I alt tager denne procedure ca. 35 minutter.

Hvis du kun rejser med håndbagage og er ankommet fra et Schengen-land, skal du følge skiltet "Connecting Flights", og du behøver ikke at forlade transitområdet.

I dette tilfælde kan du skifte på 10 minutter.

Indenrigs -> international / indenrigs

Hvis du skal videre fra en destination i Norge til en international flyvning eller en anden flyvning i Norge, og du har en tilslutningsflyvning på én billet, behøver du ikke hente din bagage.

Du skal bare finde din afgangsgate, når du kommer ind i hallen. Hvis der er tale om et fly til Norge eller Schengen, tager transfer ca. 10 minutter, og hvis du skal videre til et land uden for Schengen, skal du regne med yderligere 5 minutter til paskontrol.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.