Transport fra Tirana Lufthavn

Tirana

Lufthavnen betjenes af busser fra Tiranas centrum og andre albanske byer.

Billeje

Hvis du er på vej til Albanien for at rejse rundt i landet, er det helt sikkert mest praktisk at leje en bil, hvis du vil nå så meget som muligt og ikke være afhængig af den meget specifikke og lange bustransport mellem byerne.

Der er et stort antal biludlejningsfirmaer i Tirana Lufthavn, lige fra lokale til store multinationale selskaber.

Sammenlign priser på biludlejning med 1 klik

Priserne varierer betydeligt afhængigt af sæsonen. Om sommeren kan du betale 73 euro pr. dag, mens det resten af året koster fra 29 euro.

Busser

Hvis du rejser som byturist eller ønsker at komme rundt i Albanien med lokal transport, skal du kun bruge busser til/fra lufthavnen.

Stationen for alle busser ligger ca. 150 meter fra udgangen til ankomsthallen. Du passerer KFC på din højre side og går stille og roligt langs parkeringspladsen til enden, hvor der altid står flere busser eller varevogne med front mod dig, som regel med et skilt med navnet på destinationen bag forruden.

Til centrum af Tirana

Busserne til centrum kører en gang i timen kl. XX:00. Buslinjen er ikke markeret med noget nummer, kun med et skilt, hvor der står "Airport" eller "Tirana". Der er et stoppested i centrum på bagsiden af operahuset. For den nøjagtige placering af busstoppestedet, se google.com/maps.

Køreplaner kan findes på hjemmesiden luna.al.

Billetten koster 400,- og købes hos konduktøren i bussen. Gå roligt om bord i en stående bus, du vil altid blive henvist til den, der kører først. Når bussen starter, går konduktøren gennem bussen og samler pengene ind. Du kan betale kontant i albanske lek (400), i euro (4€) eller med kort.

Billetten kan også købes online på hjemmesiden book.distribusion.com til 4 euro.

  • Rejsetid - 30 minutter
  • Hyppighed - hver time, altid kl. xx:00
  • Første og sidste forbindelse - busser kører 24/7 i begge retninger

Interval og tider er de samme på hverdage og i weekenden. Bussen fra lufthavnen til byens centrum kører uden stop ved andre stoppesteder.

Til Durrës

Direkte fra lufthavnen kan du også komme til Albaniens største kystby, Durrës.

Busserne kører dog kun 7 gange om dagen. Billetter koster 600 all eller 6 eur. Euro er almindeligt accepteret som betalingsmiddel.

Til Vlorë

Der går direkte busser/mikrobusser til Albaniens største feriested 6 gange om dagen (se lufthavnens hjemmeside for detaljerede tider). Billetten koster 1.000 all, og rejsen tager ca. 2,5 time.

Taxi

Taxa er den mest bekvemme transportform, medmindre du bor lige i centrum, da lufthavnsbussen ikke stopper nogen steder undervejs.

Der er ingen delte taxitjenester som Uber eller Bolt i Tirana, men der er masser af almindelige taxier i lufthavnen og i byen. Turen til Tiranas centrum bør koste omkring 2.500 kroner.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.