Transport fra Sydney Lufthavn

Sydney

Den hurtigste måde at komme til det centrale Sydney på er 19,48 aud med T8-toget. Der findes også busruter til lavere priser, f.eks. til Coogee Beach.

Læs nedenfor for at finde ud af, præcis hvor busserne kører, hvordan du betaler for din billet, og hvor meget taxa eller biludlejning koster.

De 10 bedste hoteller i Sydney

T8-tog

Sydneys centrum, hovedbanegården og Circular Quay er alle tilgængelige med byens T8-tog. Officielle oplysninger om denne forbindelse kan findes på hjemmesiden: airportlink.com.au.

Toget standser ved de underjordiske stationer under International Terminal 1 og National Terminal 2 og 3 (en fælles station for begge terminaler).

Priser og billetter

Den nemmeste måde at betale på er med dit eget Visa-, Mastercard- eller American Express-kort. Denne metode har de samme priser og fordele (f.eks. en daglig prisgrænse) som det tidligere meget anvendte Opal-transportkort.

I øjeblikket er Opal-kortet ikke værd at købe, men det er stadig muligt. På billetkontoret kan du købe et kort, hvor du lægger et hvilket som helst beløb (mindst 35 aud), som vil blive opkrævet gradvist.

Prisen på billetter til lufthavnen er højere end priserne på rejser til andre stationer. Der er et tillæg for aflevering/afhentning på lufthavnens stationer.

Prisen varierer afhængigt af tidspunktet på dagen. Følgende perioder af arbejdsdagen tæller som Peak Hours: 6:30-10:00 og 15:00-19:00. Weekender og helligdage tæller som off-peak hele dagen.

Peak Hours Off Peak
Den Grønne Plads 14,78 aud 13,58 aud
Centrum 20,68 aud 19,48 aud
Circuar Quay, Museum, Rådhus,
Martin Place, St. James, Milsons Point
21,65 aud 20,15 aud

Brug Sydney Transport Finder til at finde den aktuelle pris: transportnsw.info.

Køreplan og rute

T8-toget kører til byens centrum, men også den anden vej fra lufthavnen mod de vestlige forstæder. Så vær opmærksom på skiltningen og den rigtige perron.

 • Frekvens - 7 til 15 minutter
 • Rejsetid - 21 minutter til Circular Quay; 13 minutter til Central Station (2 minutter mindre fra indenrigsterminalen)
 • Sidste tog fra den internationale terminal - 23:57 (0:57 fredag til lørdag og lørdag til søndag nat, 23:42 søndag til mandag nat)
 • Første tog fra hovedbanegården - 4:20 (4:55 i weekenden)
 • Søg efter forbindelse: transportnsw.info

Hoteller ved togstationer

Det er nemt at booke et hotel lige ved T8-togstationen, så du ikke behøver at lede efter overnatning, når du ankommer.

Busser

Der er også to busruter til lufthavnen. Stoppestederne ligger uden for terminal 1 og 3 og er tydeligt markeret med et "B" på blå baggrund.

Du kan også betale busbilletten med dit eget kontaktløse kort (eller med Opal-kortet). Kortet sættes i læseren ved ind- og udstigning. Også i bussen er der en tidsbaseret prisdifferentiering (Peak og Off-Peak), se detaljer ovenfor i togbeskrivelsen.

 • Linje 350 - kører kun fra Terminal 3 direkte mod øst til Maroubra Beach, Coogee og slutter ved Bondi Junction Metro Station, hvor du kan skifte til bus 333 mod Bondi Beach.
  • Pris uden for spidsbelastning - 2,90 aud
  • Pris i myldretiden - 4,15 aud
  • Frekvens - 6 til 10 minutter
  • Rejsetid til Coogee Beach - 65 minutter
  • Åbningstider - 4:15 a.m. til 12:47 a.m.
  • Tidsplan: transportnsw.info/routes/350
 • Linje 420 - bussen stopper uden for både terminal 1 og 3 og kører til steder som Mascot togstation (hvor det er billigere at rejse ind til centrum end fra lufthavnen) eller til kvarterer i det vestlige Sydney.
  • Off-Peak pris - 2,24 aud til 2,90 aud
  • Pris i myldretiden - 3,20 aud til 4,15 aud afhængigt af afstand
  • Frekvens - 15 minutter (20 til 40 minutter i weekenden)
  • Driftstid - 4:55 til 23:44
  • Køreplan: transportnsw.info/routes/420

Natbus

Natbussen N20 kører fra byens centrum (stationerne Town Hall og Central). Fra Town Hall-stationen kører der busser hver time fra kl. 1.00 til 4.00, og fra lufthavnen til centrum hver time fra kl. 0.25 til 4.25. Se den aktuelle køreplan og kort over stoppesteder: transportnsw.info/routes/n20.

Linjen stopper kun ved International Terminal 1. Prisen fra centrum er 2,90 aud.

TIP! Billigere til centrum...

Hvis du ikke vil betale den høje pris for en togbillet, hvor du kun betaler et tillæg for at bruge lufthavnsstationen, kan du komme til byens centrum betydeligt billigere med 1 skift.

Tag bus 420 fra begge terminaler til endestationen Mascot, hvor du skifter til T8-toget i retning af centrum. Der er dog ikke noget lufthavnstillæg fra/til Mascot station.

 • Samlet pris Off-Peak - 5,04 aud
 • Samlet pris Peak-Hours - 7,20 aud
 • Samlet rejsetid - ca. 40 minutter

Kort over offentlig transport

Se et tydeligt kort over tog- og busruter, der betjener Sydney Kingsford Smith Airport.

Taxi, Uber

Den mest bekvemme måde at komme direkte til dit hotel på er at bruge de mange taxaer eller den meget populære Uber-mobilapp, som fungerer godt i Sydney.

Normalt har Uber lavere priser end traditionelle taxaer, men prisen varierer inden for enheder af dollars.

Da indenrigsterminalerne 2/3 ligger tættere på centrum, er prisen lavere end fra den internationale terminal 1. Priserne beregnes ved at kombinere afstand og rejsetid, så i spidsbelastningsperioder, hvor der er større køer, er prisen højere.

Vejledende priser er som følger:

 • Circular Quay (Opera) – 60 aud fra Terminal 1 eller 52 aud fra Terminal 2/3
 • Bondi Beach – 55 aud fra Terminal 1 eller 47 aud fra Terminal 2/3

Leje af bil

Hvis du er på vej direkte fra lufthavnen uden for Sydney på en roadtrip rundt i Australien, kan du leje en bil direkte i terminalen, hvor der er mange biludlejningsafdelinger af kendte og lokale mærker.

Ugentlige lejepriser starter ved priser fra 280 aud.

Sammenlign priser - book en bil

Biludlejningsfirmaer har deres skranker i parkeringshusene lige over for alle terminaler.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.