Stockholm
Stockholm Arlanda Lufthavn

Alt hvad du behøver at vide, før du rejser fra eller ankommer til Stockholm Arlanda Airport

Transport fra Stockholm Arlanda Lufthavn

Krystof Hajek opdateret 11. 4. 2024

Lufthavnen er godt tilgængelig med offentlig transport, ekspresbusser og især med tog.

De 10 bedste hoteller i Stockholm

Den hurtigste og dyreste måde at komme til centrum på er med tog, og den billigste måde er med en kombination af offentlig bus til Märsta station og et forstadstog.

Vy-Flygbussarnas busser giver mest værdi for pengene med flere stop i centrum.

Køb altid billetter til den bedste pris på det specifikke selskabs hjemmeside. På sj.se er de laveste priser kun for egne forbindelser eller SL-forbindelser. Billetter fra andre selskaber kan købes via sj.se, men er som regel dyrere.

Transportør Type Pris Rejsetid Hyppighed
Arlanda Express Tog 340 sek
640 sek Retur
18 minutter 30 minutter
Mälartåg Tog 218 sek 19 minutter 60 minutter
Pendeltåg 40 Tog 177 sek 38 minutter 30 minutter
Vy-Flygbussarna Bus 129 sek 50 minutter 15 minutter
Flixbus Bus fra 95 sek 45 minutter 60-75 minutter
Linje 583/597 + Pendeltåg 40/41 Bus+tog 39 kr.
165 kr. for 24 timer
70 minutter 15 minutter

Tog til Stockholm

Tog er den hurtigste transport til det centrale Stockholm og med et skift til hele Sverige. Du kan bruge to typer tog.

Arlanda Express og Mälartåg

Eksprestogene, som kører nonstop til Stockholms centralstation i henholdsvis 18 og 19 minutter, drives af to forskellige selskaber: Arlanda Express og Mälartåg.

Du kan købe din billet online på arlandaexpress.com (der indtastes ingen dato, billetten er gyldig til alle afgange, indtil du bruger den) eller på malartag.se (der indtastes en bestemt afgang, men du kan bruge en senere afgang på en given dag). For begge selskaber kan du også købe en billet i en automat, hvor du kun kan betale med kort.

 • Arlanda Express - 340 sek en vej / 640 sek retur
  • Grupperabat for 2 - 460 sek enkeltrejse / 920 sek tur/retur
  • Grupperabat for 4 - 700 sek en vej / 1 400 sek retur
 • Mälartåg - 218 sek enkeltrejse (ingen returrabat)

Arlanda Express-togene kører 3 gange i timen og stopper i lufthavnen ved stationerne "Arlanda Norra" (terminal 4/5) og "Arlanda Södra" (terminal 2/3).

Mälartåg kører kun en gang i timen og stopper på Arlanda Centralstation under SkyCity-terminalen.

 • Rejsetid til Stockholm C - 18 minutter
 • Billetpriser - 340 sek / 640 sek tur/retur på Arlanda Express eller 218 sek på Mälartåg (grupperabat for 2 kun på Arlanda Express)
 • Frekvens - 15-30 minutter (3 forbindelser i timen) med Arlanda Express eller 60 minutter med Mälartåg
 • Første forbindelse fra Stockholm C - 4:20 (Arlanda Express)
 • Sidste forbindelse fra lufthavnen - 1:05 (Arlanda Express)

Mens Arlanda Express altid starter og slutter på Stockholm C station, kører Mälartåg hele vejen til Örebro.

Lokale tog

De almindelige lokaltog fra Stockholm Transport Company SL (kaldet Pendeltåg) og fjerntogene fra Swedish Railways SJ stopper også i lufthavnen. Bemærk, at en billet købt til "Pendeltåg"-toget på linje 40 ikke kan bruges til SJ InterCity-tog og omvendt.

Billetpriserne til lufthavnen er dog højere end almindelige bybilletter, og dags- og flerdagsbilletter på Stochkolm kan ikke bruges til direkte SJ- eller SL-tog.

SJ/SL-togene stopper på Arlanda Centralstation under SkyCity-terminalen.

Billetter til "Pendeltåg"-tog på linje 40

Billetter kan købes i billetkontoret ved stationsindgangen eller på SL's mobilapp (Google Play / App Store). Billetten kan også købes via SJ's hjemmeside, men det koster 23 SEK ekstra.

 • Rejsetid til Stockholm C - 38 minutter
 • Billetpriser - 177 sek
 • Frekvens - 30 minutter
 • Første forbindelse fra Stockholm C - 4:08
 • Sidste forbindelse fra lufthavnen - 0:43

Rejsen tager 38 minutter, da linje 40-togene stopper ved flere stationer undervejs. Fordelen ved Pendeltågstogene på linje 40 er, at de fra Stockholm C fortsætter til de sydlige dele af Stockholm uden at skifte tog, se kortet nedenfor.

Billetter til SJ-tog

Du kan også bruge SJ's intercitytog til at komme ind til centrum, men billetter kan kun købes i lufthavnen via sj. se eller SJ's mobilapp, og de er dyrere end til linje 40-togene.

 • Fra 185 sek

Tjek også guiden til mere end bare svenske jernbaner:

Busser til Stockholm

For at få mest værdi for pengene kører Vy Flygbussarna busser til det centrale Stockholm på 3 forskellige ruter. Du finder stoppestederne i lufthavnen foran terminalen foran terminal 2/3.

En enkeltbillet koster 129 sek, men til fjernere stoppesteder (f.eks. Brommaplan) er prisen 139 sek.

Køb en billet - Flygbussarna.se

Flygbussarna har en fordel i forhold til toget eller Flixbus på flere ruter og betjener således en stor del af Stockholm med direkte forbindelser.

Flygbussarnas ruter:

 • Arlanda - Cityterminalen (Stockholms centrum): fra kl. 3.00 til 2.10 med 15 minutters mellemrum (morgen og aften 30 minutter).
 • Arlanda - Liljeholmen: fra 4:00 til 23:55 med 30 minutters intervaller
 • Arlanda - Brommaplan: fra kl. 3.55 til 23.35 med 60 minutters mellemrum.

Flygbussarnas tjenester suppleres af billigere Flixbus-tjenester flere gange om dagen. Afhængigt af bussens tilgængelighed koster billetten mellem 93 kr. og 120 kr. Ulemperne er den betydeligt mindre hyppige service og kun ét stop i byens centrum.

Ideelt set skal du købe billetter online på begge selskabers hjemmesider.

 • flygbussarna.se/en/arlanda (Den købes uden angivelse af dato og klokkeslæt og er gyldig i 3 måneder fra købet til enhver forbindelse)
 • flixbus.com (købt til en bestemt forbindelse)

Flygbussarnys busser stopper flere andre steder i Stockholm end ved terminalerne, fx Järva Krog, Frösunda eller Norra.

 • Rejsetid til centrum - 45-50 minutter
 • Billetpriser - fra 95 sek for Flixbus eller 129 sek for Flygbussarna
 • Frekvens - 15-30 minutter Flygbussarna, uregelmæssigt ca. 10-13 gange om dagen Flixbus
 • Første forbindelse fra Stockholm C - 3:00 (Flygbussarna)
 • Sidste forbindelse fra lufthavnen - 2:10 (Flygbussarna)

Billigste måde at komme dertil via Märsta station

Den billigste, men længste måde at komme til centrum og den nordlige del af Stockholm er at tage bus nummer 583 eller 597 til den nærliggende Märsta station og derefter tage forstadstoget linje 41.

En billet til 42 kr. tager 75 minutter og er tilstrækkelig til at komme til det centrale Stockholm. Zoneinddelingen for enkeltbilletter er afskaffet og gælder i hele det område, der betjenes af offentlig transport.

Du kan nemt betale for enkeltbilletten med dit kontaktløse betalingskort, som du sætter på validatoren inde i bussen eller på togperronen (også ved omstigning).

Der er dog ingen daglige begrænsninger, når du betaler med kort, så hvis du vil bruge en 24-timers billet, er det mere praktisk at købe den via mobilappen eller i billetkontoret.

Flerdagsbilletter kan også bruges til denne transportkombination (bus 583/597 + tog fra Märsta station):

Du kan købe din billet som et fysisk kort i SL's billetkontor i ankomstterminalen eller mere bekvemt via SL's mobilapp (tilgængelig på: Google Play / App Store).

I alt tager rejsen 60-70 minutter med et interval på 15 minutter med både bus nummer 583 og tog 40 + 41 fra Märsta til Stockholm C kører oftere.

Den første afgang fra Stockholm C mod Märsta afgår kl. 4.08 (toget kører direkte til lufthavnen, men med et ekstra gebyr til en samlet pris på 181 sek). Den sidste bus 597 fra lufthavnen afgår kl. 0:34.

Find ud af alt om offentlig transport i Stockholm.

Kort over transport til Stockholm

Til Uppsala

Universitetsbyen Uppsala ligger lige nord for lufthavnen og er omtrent lige så langt væk som det centrale Stockholm og kan nås med busser og tog hele dagen.

Tog

Den mest almindelige måde at komme til Uppsala på er med Pendeltåg, linje 40, hvert 30. minut. Turen til Uppsala C Station tager 19 minutter, og billetten koster 179 sek.

Det sidste tog fra lufthavnen til Uppsala afgår kl. 0:46, og det første tog fra Uppsala til lufthavnen afgår kl. 4:26.

Du kan se køreplaner og købe billetter online på de svenske jernbaners hjemmeside www.sj.se.

Mälartåg kører lige så hurtigt til Uppsala som Pendeltåg, men kun en gang i timen. Fordelen er den lavere billetpris på 174 sek. Køreplaner og online billetkøb kan findes på malartag.se/en.

Flixbus-busser (billigst)

Den laveste billetpris mellem Arlanda lufthavn og Uppsala tilbydes normalt af busselskabet Flixbus. Priserne er baseret på tilgængelighed og starter ved 88 sek.

Men servicen er den mindst regelmæssige: busserne kører kun 6 gange om dagen på ruten.

Regional bus

Den billigste transport er via Upssalas offentlige buslinje nummer 801. Turen tager 50 minutter, og der kører busser hver halve time.

Der kræves en 5-zoners billet til bussen, og den koster 165 kr., når den købes i en automat eller på UL's mobilapp (tilgængelig på Google Play / App Store). Billetten koster 210 sek. Turen tager 50 minutter, og busserne kører en gang hver halve time.

For information om køreplaner og forbindelser i Uppsala, besøg www.ul.se.

Kombination af bus og tog

Som med rejsen til Stockholm er den billigste måde at komme til Uppsala på at tage bus nummer 583 eller 597 til Märsta station og derefter tage SJ Regionaltog.

Bus 583 og 597 kører hvert 15. minut, toget kun en gang i timen. Prisen for en busbillet er 39 sek (du betaler ved at sætte dit kort i validatoren inde i bussen), prisen for en togbillet er 55 sek. Billetten kan købes online på www.ul.se. Du kan også bruge den mobile app (tilgængelig på Google Play / App Store) eller på stationen i en billetautomat.

Billeje

Hvis du har planer om at tage på roadtrip rundt i Sverige, er det ideelt at leje en bil direkte i lufthavnen. Arlanda Lufthavn ligger lige ved en af Sveriges hovedmotorveje.

Priserne for en uges leje om sommeren starter ved 250 euro, og i lavsæsonen fra 200 euro.

Sammenlign priser - book en bil

Taxa

Taxapriserne til det centrale Stockholm er faste, og forskellige selskaber har små variationer.

Generelt ligger taxapriserne mellem 780 sek og 800 sek.

De mobile apps Uber eller Bolt tilbyder betydeligt bedre priser, og med dem kan du få en tur til det centrale Stockholm for omkring 400 kr.

Krystof Hajek

Krystof er chefredaktør for Cestee. Han er også en ivrig rejsende med 574 flyrejser og 73 besøgte lande.

Nogle af vores links kan være affiliate-links, hvor vi kan tjene en provision, hvis du køber tjenesten. Se vores side om reklamepolitik.