Bukchon
Seoul Gimpo Lufthavn

Alt hvad du behøver at vide, før du rejser fra eller ankommer til Soul Gimpo Airport

Transport fra Soul Gimpo Lufthavn

David Eiselt opdateret 8. 3. 2024

Gimpo Lufthavn er også mere populær blandt rejsende end Incheon på grund af dens nærhed til byens centrum.

Lufthavnen har en stor omstigningsstation til flere metrolinjer, som er den hurtigste transportform. Men der er også mange buslinjer til de omkringliggende kvarterer.

Se hotelpriser i Seoul

Metro til centrum

Gimpo Lufthavn betjenes af den almindelige metro og lufthavnstoget Arex (Airport railroad), men det er i virkeligheden også bare en af Seouls metrolinjer.

Stationen ligger på et underjordisk niveau mellem indenrigs- og udenrigsterminalerne med tydeligt markerede korridorer, der fører ca. 200 meter væk fra dem.

Det tager mindre end en halv time at komme til det centrale Seoul, og afgangene skifter med intervaller på højst 10 minutter.

Metrolinjerne 5 og 9 samt Arex krydser flere andre metrolinjer undervejs, så det er ikke noget problem at komme til et hotel i Itaewon, Myeongdong, Gangnam osv. med et enkelt skift.

 • Airport Railroad (AREX - blue All-Stop Train only) - en særlig metrolinje, der forbinder Seoul Central Station, Gimpo Airport og Incheon Airport. Stopper kun i Gimpo Lufthavn. Ekspreslinjen kører non-stop fra hovedbanegården direkte til Incheon og undgår Gimpo. AREX kører hvert 5.-15. minut.
  • Sidste tog fra lufthavnen til centrum: 0:16 (0:34-toget kører kun efter Digital Media City-stationen)
  • Første tog fra Seoul Station til lufthavnen: 5:20
 • Linje 5 (lilla) - tager dig til Seouls historiske område uden at skifte tog, men den samlede rejse er lidt længere end Airport Railroad-metroen med et skift på Seoul Station til den mørkeblå linje 1. Metro 5 kører hvert 5.-10. minut.
  • Sidste metro fra lufthavnen til centrum: 23:59 (senere afgange slutter tidligere end i centrum i depoterne)
  • Første metro fra Jongno 3-ga Station til lufthavnen: 5:41
 • Linje 9 (beige) - tager dig til Gangnam-området eller den centrale busstation. Den kører hvert 5-10. minut, ca. hver 3. afgang er ekspres og stopper kun ved de stoppesteder, der er markeret med rødt på kortene på stationen. Alle ekspreslinjer på linje 9 stopper også ved Gimpo Lufthavn.
  • Sidste metro fra lufthavnen til byens centrum: 23:44
  • Første metro fra Sinnonhyeon (Gangnam) station til lufthavnen: 5:40

Gimpo Goldline ender også i lufthavnen, men den kører slet ikke til centrum af Seoul, kun til de omkringliggende boligområder.

Billetter og priser

Hver metrolinje har sin egen etage, som alle er tydeligt markeret. Man kommer ind på stationen gennem drejekryds. Lige før dem finder du automater til enkeltbilletter, optankning af T-money-kort og automater, hvor du kan købe T-money-transportkort direkte, hvilket helt sikkert vil betale sig, hvis du rejser med mere offentlig transport i Korea.

T-Money-kortet er gyldigt i alle koreanske byer og fungerer ved, at man køber et plastikkort for 4.000 krw, som man så fylder op med den kredit, man ønsker.

Alle billetautomater er kun til kontanter.

Prisen på billetten afhænger af den endestation, du vælger ved billetautomaten.

For eksempel koster en billet til hovedbanegården 1 450 krw, hvis du bruger henholdsvis et T-Money eller Cashbee transportkort. 1 550 kr w, hvis du bruger en enkeltbillet. Til fjernere dele af Seoul er priserne omkring 2.000 won.

Transfer til Incheon

Fra Gimpo Lufthavn til Incheon Lufthavn skal du bruge metroen Arex. Ruten har 7 stationer, en samlet rejsetid på 32 minutter og en billetpris på 4.450 krw, eller 4.350 krw med et T-money transportkort.

Når du rejser fra Incheon til Gimpo, skal du være opmærksom på, at du kun kan bruge "All-Stop Train"-tjenesten. Eksprestog stopper ikke i Gimpo Lufthavn.

Busser til og omkring Seoul

Der er snesevis af busstoppesteder lige uden for begge terminaler, som tager dig til forskellige steder i centrum af Seoul og omkring lufthavnen. For 99% af de besøgende vil det dog altid være mere bekvemt og endnu vigtigere, betydeligt mere bekvemt at bruge metroen.

Alene det faktum, at de fleste beskrivelser ved busstoppestederne kun er på koreansk, vil afskrække dig fra denne transportform.

Undtagelsen er de luksuriøse og meget komfortable Limousine Airport Buses, som kører på direkte linjer ind til byens centrum. Prisen for en billet på 7.500 krw overstiger dog langt prisen for en metro-billet.

Taxa

Der er altid et stort antal taxier, der venter uden for begge terminaler. Betaling sker kun kontant og altid efter taxameter. Prisen beregnes ved at kombinere den tilbagelagte afstand og ventetiden i køerne.

Derfor kan f.eks. morgenprisen til lufthavnen være betydeligt billigere end eftermiddagsprisen.

I Seoul behøver du ikke at bekymre dig om svindel og overpriser for uvidende turister.

Det er almindeligt at betale mellem 25.000 krw og 32.000 krw for at komme ind til centrum.

Avatar uživatele
David Eiselt

David er grundlægger og administrerende direktør for Cestee. Han er også en ivrig rejsende med 302 flyrejser og 49 besøgte lande.

Nogle af vores links kan være affiliate-links, hvor vi kan tjene en provision, hvis du køber tjenesten. Se vores side om reklamepolitik.