Saba
Saba Lufthavn

Alt hvad du behøver at vide, før du rejser fra eller ankommer til Saba Airport

Transport fra Saba Lufthavn

Krystof Hajek opdateret 26. 2. 2024

Der er ingen offentlig transport på Saba. Du kan udforske øen til fods, med taxa, blaffe eller med lejebil. For detaljeret information om at rejse rundt på øen, se venligst Saba rejseguide.

Find hotelpriser på Saba

Lej en bil

Der er ingen kendte biludlejningsfirmaer på Saba, kun små lokale firmaer.

Det eneste biludlejningsfirma med sin egen hjemmeside hedder Morgan Car Rental. Et overskueligt online-bookingsystem med opdaterede biltilbud findes på: icssaba.com/car-rental.

Du skal booke din bil på forhånd. Der er ingen skranke i lufthavnen, men hvis du booker online, vil en medarbejder fra biludlejningen vente på dig ved ankomsten med din lejebil.

Priserne starter ved 55 usd for den mindste bil.

Taxa

Der er ca. 10 taxier på Saba. Normalt er der ingen taxaer, der venter i lufthavnen ved ankomsten, og de kommer kun til terminalen efter forudgående telefonbestilling.

Telefonnumre til alle taxachauffører kan findes på den officielle hjemmeside sabatourism.com/getting-around.

Prisen er altid for 2 personer, der rejser sammen. For hver ekstra person er der et ekstra gebyr fra 4 usd til 7 usd afhængigt af afstanden.

Taxapriserne er fastsat ved lokal bekendtgørelse, og prisen kan ikke forhandles.

  • Vindsiden - 15 usd
  • The Bottom - 22 usd
  • Havn (Fort Bay) - 26 usd
  • Zion's Hill - 12 usd

Blafferi

Blafferi er meget almindeligt på Saba blandt turister, og hvis en forbipasserende bil har en ledig plads, vil den i 90% af tilfældene stoppe og bringe dig tættere på din destination gratis.

Til fods

Vandring er en af de vigtigste aktiviteter, som turister tager til Saba for.

Fra lufthavnen kan du gå langs vejen til Zion's Hill, hvor smukke vandrestier fører til det højeste bjerg, Mount Scenery, og andre steder. Turen langs vejen er dog relativt begivenhedsløs og går meget stejlt op ad bakke.

I nærheden af lufthavnen begynder dog en interessant sti Spring Bay-Trail (en.mapy.cz) der snor sig stejlt ned og op langs den dramatiske kystlinje til landsbyen Windwarside.

Krystof Hajek

Krystof er chefredaktør for Cestee. Han er også en ivrig rejsende med 574 flyrejser og 73 besøgte lande.

Nogle af vores links kan være affiliate-links, hvor vi kan tjene en provision, hvis du køber tjenesten. Se vores side om reklamepolitik.