Rimini
Rimini Federico Fellini Lufthavn

Alt hvad du behøver at vide, før du rejser fra eller ankommer til Rimini Airport

Transport fra Rimini Lufthavn

Krystof Hajek opdateret 23. 3. 2024

Lufthavnsterminalen ligger 6 km fra centrum af Rimini og 5 km fra Riccione.

Bus til Rimini

Der kører to busruter tæt på lufthavnen.

Rute 9

Den offentlige buslinje 9 stopper lige foran terminalen og kører gennem busstationen og det historiske centrum til Riminis hovedbanegård og videre til den vestlige del af byen. Der er 15 minutters mellemrum mandag til lørdag og ca. 30 minutter på søn- og helligdage.

En omstigningsbillet til 75 minutter kan købes på 1,50 eur, en 24-timers billet til 2 zoner (dvs. inklusive alle omkringliggende feriesteder) på 4,50 eur. Heldagsbilletten til 1 zone er ikke gyldig i Rimini, men i andre byer, hvor busselskabet Start Romagna kører.

  • Rejsetid til stationen: 25 minutter
  • Pris: 1,50 eur / 4,50 eur i 24 timer
  • Frekvens: 15 minutter (op til 30 minutter på søndage og tidligt om morgenen)
  • Første forbindelse fra stationen: 5:55 (mandag-lørdag), 6:35 (søndage og helligdage)
  • Sidste forbindelse fra lufthavnen: 23:17 (hele ugen)

Du kan købe din billet i billetautomaten ved busstoppestedet foran lufthavnsbygningen (kort- eller møntbetaling) eller via mobilapplikationerne Drop Ticket (tilgængelig på Google Play / App Store) eller myCicero (tilgængelig på Google Play / App Store). Billetter sælges også af chaufføren, men billetten er dyrere og koster for 1 zone 2 eur. For detaljerede oplysninger om busserne i byen, se vores guide til Rimini.

Når du kommer ud af transitzonen, skal du ikke følge "Exit"-skiltene, men dreje til højre og gå ud ved check-in-skranken direkte til busstoppestedet.

Billetter kan også købes med kort inde i bilen, men i øjeblikket fungerer kun betaling med italiensk udstedte kort.

Busstoppestedet ved hovedbanegården ligger lige over for bygningen på den anden side af vejen fra billetlugen, der sælger billetter til San Marino, og ved siden af Burger King.

Linje 9 har et par forskellige ruter, men de adskiller sig kun ved at køre på forskellige gader uden for centrum, og turistservicen til lufthavnen er upåvirket. Alle variationer er mere eller mindre lige lange. Derfor kan du nogle gange også se linjerne 9A, 9T, 9M eller 9S på bussens frontbanner. Alle linjer kører dog fra lufthavnen til centrum og omvendt.

Metromare-rute

Den særlige Metromare-buslinje, der kører mellem Rimini og Riccione, har også et stoppested ved navn "Miramare Aeroporto", men det ligger faktisk 1.100 meter fra terminalen, og det er meget besværligt at gå (der er ikke fortov langs det meste af ruten).

Vi anbefaler ikke denne mulighed for at komme til lufthavnen.

Billeje

Lej en bil i lufthavnen, hvis du har planer om at køre fra Rimini til bjergene og landsbyerne, hvor der ikke er meget offentlig transport. Der er flere lokale biludlejningsfirmaer lige ved lufthavnen, med priser for en 1-dags leje, der starter ved 40 eur.

Sammenlign priserne hos alle selskaberne, og book en bil med det samme, f.eks. via rentalcars.com.

Sammenlign priser på biludlejning

Taxa

Alle taxaer i Rimini bruger et taxameter, når de kører. En tur til byens centrum koster ca. 15 eur, til havet ved 20 eur til 25 eur.

Krystof Hajek

Krystof er chefredaktør for Cestee. Han er også en ivrig rejsende med 574 flyrejser og 73 besøgte lande.

Nogle af vores links kan være affiliate-links, hvor vi kan tjene en provision, hvis du køber tjenesten. Se vores side om reklamepolitik.