Riga
Riga Lufthavn

Alt hvad du behøver at vide, før du rejser fra eller ankommer til Riga Airport

Transport fra Riga Lufthavn

Krystof Hajek opdateret 11. 3. 2024

Riga er tilgængelig fra lufthavnen med regelmæssige offentlige busser til normale priser. Der findes også taxaer og biludlejning.

Billige hoteller i Riga

Bus 22

Buslinje 22 kører til Rigas centrum og har endestation ved Abrenes iela og kører også forbi hovedbanegården eller busstationen.

Stå af ved stoppestedet Grēcinieku iela for den hurtigste vej til det lille historiske centrum.

På vej ud af centrum skal du passe på ikke at stige på trolleybuslinje 22, som slet ikke kører til lufthavnen. Bus- og trolleybuslinjenumre overlapper hinanden på ulogisk vis i Riga.

Billetter kan købes i Narvessen-kiosken foran terminalen ved busstoppestedet eller hos chaufføren, hvor du kan betale med kort, og billetten koster 1,81 euro. Billetterne er gyldige til hele Rigas offentlige transportnet på busser, sporvogne og trolleybusser.

Du skal markere din billet, når du stiger på bussen.

For komplet information om offentlig transport i Riga og for at finde forbindelser mellem stoppesteder, besøg den officielle hjemmeside: rigassatiksme.lv

Taxa

En almindelig taxa fra lufthavnen til det historiske centrum koster omkring 15 euro, og du skal tage et taxameter. Hvis taxachaufføren nægter at tænde for taxameteret, skal du stige ud og vælge en anden bil.

Taxierne holder lige uden for terminalen ved siden af busstoppestedet, og der er altid et par biler til rådighed.

Et meget populært alternativ i Riga er Bolt-appen, hvor en bil fra lufthavnen til centrum koster mellem 11 og 16 euro afhængigt af tidspunktet på dagen.

Billeje

Flere store internationale biludlejningsfirmaer har en afdeling i terminalen. En bil er det bedste transportmiddel til at udforske det lettiske landskab eller en tur til havet.

De ugentlige lejepriser varierer mellem 120 eur og 180 eur afhængigt af sæsonen.

Krystof Hajek

Krystof er chefredaktør for Cestee. Han er også en ivrig rejsende med 574 flyrejser og 73 besøgte lande.

Nogle af vores links kan være affiliate-links, hvor vi kan tjene en provision, hvis du køber tjenesten. Se vores side om reklamepolitik.