Transport fra Pescara Lufthavn

Pescara

Lufthavnsterminalen ligger ca. 5 km syd for Pescaras centrum og 107 km fra det højeste bjergmassiv i Apenninerne, Gran Sasso. Lufthavnen er kun tilgængelig ad vej.

Se hoteller i Pescara

Bus til Pescara og Chieti

Pescara lufthavn kan nås med offentlige busser, der drives af TUA, og med særlige Pescara Air Link-busser, der drives af Trenitalia.

Pescara Air Link

Trenitalias store, moderne røde busser kører direkte og uden stop til Pescara Centralstation, som ligger lige i centrum. Disse busser kører hver time om morgenen (fra ca. kl. 7.30 til 12.30) og derefter hver time igen om aftenen fra kl. 19 til midnat.

Du kan købe en billet i billetautomaten inde i bussen til 1,50 eur til centrum af Pescara. Der skal bruges kontante mønter, automaten tager ikke imod kort eller pengesedler, og chaufføren sælger ikke billetter.

Trenitalia-automaten i ankomsthallen kan derimod ikke sælge billetter kun til Pescara, men kun til forbindelser videre langs jernbanenettet.

På nettet trenitalia.com kan du så købe en billet online fra/til lufthavnen (indtast PESCARA AEROPORTO) til et hvilket som helst sted på jernbanenettet og skifte tog på Pescara Hovedbanegård.

Busstoppestedet ligger lige uden for terminalen.

Offentlig transport TUA Abruzzo

Klassiske grønne by- og forstadsbusser kører hele dagen med uregelmæssige intervaller på ca. 5 til 20 minutter fra mandag til lørdag og ca. hvert 20. minut hele dagen på søn- og helligdage. Du kan finde en detaljeret køreplansøgemaskine på tua.mycicero.it.

For detaljerede oplysninger om, hvordan man kommer rundt i byen, se rejseguiden for Pescara.

Billetter kan kun købes kontant hos chaufføren. På vejen fra centrum til lufthavnen kan du købe en billet i enhver kiosk, men der er ingen billetsælgere i nærheden af lufthavnen.

  • 1,10 eur - 1 tur
  • 1,20 eur - transfer i 90 minutter
  • 2,70 euro - hele dagen

Hvis du ikke ønsker at betale kontant, kan du købe billetter via TUAbruzzos mobilapp (tilgængelig på: App Store / Google Play). Vælg indstillingen "Pescara Urbano".

Stoppestedet for den offentlige transport ligger på hovedgaden over for parkeringspladsen, ca. 60 meter fra terminalen. Når du forlader lufthavnen, ligger Pescaras centrum til venstre. Følgende linjer passerer gennem busstoppestedet:

  • Linje 8 - kører fra Pescara Centrale station til det nærliggende indkøbscenter IPERCOOP.
  • Linje 38 - kører kun fra lufthavnen via Pescara Centrale til Montesilvano og videre til Capelle sul Tavo.
  • Linje 1005 - kører fra Pescara Centrale station via lufthavnen til Chieti og Petranico
  • Linje 1010 - kører fra Pescara Centrale station via lufthavnen til Chieti og Serramonacesca
  • Linje 1021 - kører fra Pescara Centrale station via lufthavnen til Chieti og Scafa
  • Linje 1022 - kører fra Pescara Centrale station via lufthavnen til Chieti og Abbateggio
  • Linje 4021 - kører fra Pescara Centrale station via lufthavnen til Chieti

Om søndagen betjenes langt de fleste afgange kun af linje 38, suppleret med nogle få afgange på linje 4021.

Offentlig transport til Chieti

Den populære historiske by Chieti, som er en af de mest besøgte i Abruzzo-regionen, kan nås direkte fra lufthavnen med buslinjerne 1005, 1010, 1021, 1022 og 4021. På hverdage og lørdage er intervallet ca. 10-20 minutter, om søndagen kun 1-2 gange i timen.

Du kan købe en 90-minutters billet til 1,20 euro hos chaufføren eller via TUAbruzzo-mobilappen (tilgængelig på App Store / Google Play). Vælg indstillingen "Suburbano".

Lej en bil

Flere biludlejningsfirmaer har skranker lige ved lufthavnen. Hvis du vil udforske bjergområderne i Abruzzo, er det absolut den bedste løsning at leje en bil.

På grund af mindre konkurrence er priserne her lidt højere end i de større italienske lufthavne, så for en 4-dages leje betaler du i gennemsnit omkring 250 euro.

Taxa

Der er en officiel taxaholdeplads i lufthavnen lige uden for ankomsthallen. Priserne til Pescara centrum er faste, og du betaler 20 euro, og til Chieti 35 euro. Betaling sker normalt kun kontant.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.