Transport fra Paphos Lufthavn

PFO

Paphos Lufthavn er et ideelt udgangspunkt for bilture rundt på Cypern, men den er også tilgængelig med offentlig transport og langdistancebusser.

Biludlejning

Et stort antal biludlejningsfirmaer, herunder velkendte multinationale firmaer, ligger lige ved lufthavnen i ankomsthallen. Priserne her er næsten identiske med dem i Larnaca lufthavn og varierer alt efter sæson og tidspunkt for booking. Mens du kan betale fra 202 euro for en uges billeje i Paphos om sommeren, falder priserne til beløb fra 62 euro pr. uge om vinteren.

Du kan nemt sammenligne alle biludlejningsfirmaerne ved at klikke på en knap via sammenligningsmotoren.

Sammenlign priser og book en bil

Busser til Paphos

Du finder busstoppestedet for busser til Paphos og andre byer foran terminalen, ca. 50 meter fra udgangen til højre. Detaljeret information om offentlig transport i Paphos kan findes på den officielle hjemmeside: pafosbuses.com.

Der er to lokale offentlige buslinjer fra lufthavnen til byens centrum. Du kan købe en billet hos chaufføren, ved informationsstanderen eller på busstationen, vælg mellem følgende billettyper:

  • 2 eur - 1 tur hvor som helst med Paphos' offentlige transport (billetten kan ikke overdrages)
  • 3 eur - natbillet mellem 21:00 og 04:00, gyldig til 1 tur (kan ikke overdrages)
  • 6,50 eur - dagsbillet til linjer inden for Paphos' offentlige transport, kun gyldig på kalenderdagen, ikke i 24 timer
  • 15 eur - en dagsbillet til alle busser på Cypern, inklusive langdistance intercitybusser, kun gyldig på en given kalenderdag, ikke i 24 timer

Paphos kan nås med følgende linjer, rejsen til centrum tager ca. 25 minutter.

  • 612 (køreplan/kort: pafosbuses.com/612) - kører til stationen "Tomb of Kings" i den nordlige del af byen via det vigtigste strandområde mod syd. Bussen stopper mange steder langs stranden og kører en gang i timen.
  • 613 (køreplan/kort: pafosbuses.com/613) - kører til hovedbusstationen ved Karavella i den historiske del af Paphos, hvor du kan få forbindelse til de fleste andre lokale og langdistanceforbindelser. Linjen kører 6 gange om dagen.

Søg efter hoteller i Paphos

Desværre kører ingen af buslinjerne de første morgenafgange, så du er nødt til at bruge en taxa eller aflevere din lejebil i lufthavnen morgenen før dit fly. De fleste biludlejningsfirmaer tillader returnering uden for åbningstiden.

Bus til Latsi

Der er en direkte offentlig transportforbindelse fra lufthavnen, linje 649 (køreplan/kort: pafosbuses.com/649) til byen Polis Chrysochous nær Latsi-stranden og Akamas National Park. Den kører 4 gange om dagen, og de samme billetter gælder som ovenstående busser til Paphos.

Busser til andre byer

Der går også direkte busser fra Paphos lufthavnsterminal til andre cypriotiske byer:

Find ud af flere praktiske tips, ikke kun om transport på Cypern.

Taxa

Taxa til lufthavnen er reguleret, og der er fastsat nøjagtige beløb. Til Paphos centrum betaler man 20 euro, til Coral Bay resort 35 euro.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.