Transport fra Olbia Lufthavn

Olbia - Sardinia

Olbia Lufthavn er det ideelle udgangspunkt for bilture rundt på Sicilien. Men der er også hyppige busforbindelser fra terminalen til byens centrum.

Billeje

Hvis du vil udforske Sardinien på egen hånd, køre rundt og opdage øde strande eller bjerglandsbyer, er det bedste transportmiddel en udlejningsbil. Mange biludlejningsfirmaer, både lokale og multinationale, har base i Olbia lufthavn. Du kan nemt sammenligne dem alle ved at klikke på en knap, for eksempel via disse hjemmesider:

Priserne varierer meget afhængigt af sæsonen, og især hvor lang tid i forvejen du booker. Hvis du booker en bil en måned i forvejen til sommersæsonen, betaler du omkring 450 euro pr. uge.

På den anden side starter priserne uden for sæsonen så lavt som 60 euro pr. uge.

Oplev Sardinien med vores guide, og find ud af, hvor du skal tage hen:

Offentlig bus Olbia

Stoppestederne for alle buslinjer ligger lige foran terminalen og er ikke til at overse.

Der er lokal offentlig transport til lufthavnen fra centrum af Olbia, nemlig buslinje 2 og 10, hver med et interval på ca. 30 minutter. Turen ind til byen tager 15 minutter.

En billet til 90 minutter (transfer) koster 1 eur og kan købes på Info Point i lufthavnen eller hos aviskiosken i byen. En 24-timers billet (kan ikke købes hos chaufføren) koster 1,50 eur. En 24-timers billet (kan ikke købes hos chaufføren) koster 2,80 eur. Billetter til offentlig transport kan også købes på ASPO-appen (tilgængelig på Google Play / App Store).

Bemærk, at disse billetter kun er gyldige på Olbias offentlige transportbusser, ikke på ARST's regionale busser.

  • Sidste bus fra lufthavnen - 23:14 (linje 2); 23:40 (linje 10)
  • Første bus fra centrum - 5:53 fra via Mameli 6
  • Køreplaner for alle buslinjer: olbia.mycicero.it
  • Hjemmeside for transportselskabet i Olbia: aspo.it

Bus + tog

Jernbaneselskabet Trenitalia driver busforbindelsen Olbia AirLink fra lufthavnen direkte til stationen (ca. 10 minutters kørsel), hvor der er forbindelse til alle togforbindelser fra Olbia til Golfo Aranci, Sassari, Oristano eller Cagliari. Du kan ikke købe en separat billet til denne bus, men kun en billet kombineret med toget.

Prisen for en billet fra lufthavnen til et hvilket som helst sted er altid 1 euro højere end en billet fra stationen i Olbia.

Billetter kan købes online på Trenitalia.com.

Regionale busser

Regional- og fjernbusser rundt om på Sardinien stopper også i lufthavnen, klik på nummeret/navnet på linjen for at se køreplanen:

Billetter købes altid hos chaufføren, bortset fra ARST, hvor den bedste måde at købe en billet på er ved informationsskranken i ankomsthallen eller på DropTicket-appen (tilgængelig på Google Play / App Store).

Taxa

Kun officielle fastpristaxaer er tilladt i lufthavnen.

  • Pris for ombordstigning: 3,50 euro
  • De første 5 km: 2,60 eur pr. 1 km
  • 5-45 km: 2,40 eur pr. 1 km
  • Bagage: 1 eur
  • Nattillæg 22:00-6:00: +20%.

På grund af nærheden til byen er det muligt at gå til lufthavnen. Den 3,5 km lange sti går hele vejen langs fortovet og kan gås på ca. 40 minutter.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.