Transport fra Nice Lufthavn

Flot

Nice Lufthavn er forbundet med sporvogns- og busforbindelser, og der er en intercity-togstation i nærheden af Terminal 1. Langdistancebusser stopper også i lufthavnen, og den fungerer som et naturligt udgangspunkt for rejser på Côte d'Azur.

Billige hoteller nær Nice Lufthavn

Sporvogn og busser til Nice

Du kan finde alle oplysninger om offentlig transport i Nice på den officielle hjemmeside lignesdazur.com.

Billetter til transport rundt i Nice kan nemmest købes via mobilappen. Når du køber en papirbillet, skal du også betale 2 euro i depositum for det kort, du uploader billetterne til. Ifølge rejsende kan kortet dog ikke returneres i lufthavnen.

L2 sporvogn

Sporvognslinje L2 kører direkte fra begge terminaler til Nice centrum. Den stopper foran både Terminal 1 og 2 og kører derefter direkte ind i den historiske bymidte (endestation Port Lympia) langs Promenade des Anglais.

Der er også en L3-linje til lufthavnen, men den kører ikke til centrum, men kun til Saint-Isidore-distriktet i den vestlige del af byen.

Sporvognslinjen har en særlig lufthavnstakst på 10 eur/retur. Det er ikke muligt at købe en enkeltbillet. Billetten gælder i 74 minutter, og i løbet af den tid kan man frit skifte fra sporvognen til andre sporvogne eller busser i Nice.

En alternativ mulighed er at gå til stoppestedet Grand Arénas Sud (gratis transport inden for lufthavnsområdet), hvor den normale billetpris for alle Nice-linjer allerede er gyldig til 1,70 eur, eller 7 eur for 24 timer eller 13 eur for 48 timer.

  • Priser - 10 eur/retur eller 1,70 eur fra stoppestedet Grand Arénas Sud
  • Rejsetid til centrum - ca. 30 minutter
  • Hyppighed - 8 til 9 minutter (vær forsigtig, når du rejser fra centrum - halvdelen af afgangene kører altid til lufthavnen, mens den anden halvdel kører til CADAM-terminalen, og afgangene skifter altid: en til lufthavnen og en til CADAM).
  • Første sporvogn fra centrum (Garibaldi-stoppestedet) - 4:47
  • Sidste sporvogn fra lufthavnen - 00:15
  • Køreplan og kort over L2-linjen

Mellem 21:00 og 01:00 fra søndag til torsdag erstattes sporvognen af natbuslinje N4 med et interval på 30 til 60 minutter, men som ikke stopper direkte ved terminalerne, men ved stoppestedet "Aeroport - Promenade" på hovedvejen ca. 50 meter fra Terminal 1.

Busser

Busbilletterne er de samme som til sporvognen, dvs. 1,70 eur for 74 minutter / 7 eur for 24 timer (køb din billet hos chaufføren). Servicen er langsommere end sporvognen, men giver mere direkte forbindelser til forskellige dele af byen.

Der er også en buslinje 12, der kører fra stoppestedet "Aeroport - Promenade" ca. 70 meter fra Terminal 1 på hovedgaden i retning af centrum (køreplan og kort: lignesdazur.com/12).

Linje 9 (køreplan og kort: lignesdazur.com/9) går den anden vej fra centrum til Saint-Laurent-du-Var-området.

Busstoppestedet "Grand Arenas" ca. 150 meter fra terminal 1 er vært for buslinjerne 20, 21, 54, som dog ikke kører til centrum af Nice.

Transport til Monaco

Der er tre måder at komme fra lufthavnen til Monaco på.

Med tog

Fra Nice Saint-Augustin station, som ligger 150 meter fra Terminal 1, kører der tog nonstop til Monaco-Monte Carlo station. De direkte forbindelser kører ca. hver anden time med skift på Nice-Ville station ca. to gange i timen.

Rejsen til Monaco tager 35 minutter og koster 5,40 euro. Billetter kan købes i billetautomaten på stationen eller på hjemmesiden sncf-connect.com.

Med bus

Der er også direkte forbindelse til Monaco med Nice Airport Express-buslinje 80 fra Terminal 2. En enkeltbillet koster 19 euro.

Med helikopter

Du kan også tage en 7-minutters flyvetur direkte fra Nice Lufthavn til Monaco med helikopter med Heli Air Monaco. En flyvning koster 700 euro og har en kapacitet på 5 personer.

Transport til Cannes

Feriestedet Cannes er tilgængeligt fra lufthavnen på tre måder.

  • Tog fra Nice Saint-Augustine station 150 meter fra Terminal 1 (rejsetid 31 minutter, kører 2-3 gange i timen, pris 6,70 euro, køb billetter online på sncf-connect.com)
  • Bus 620 fra Aeroport - Promenade stop 70 meter fra Terminal 1 (rejsetid 75 minutter, kører 2 gange i timen, pris 6,70 eur, køreplan og kort: lignesdazur.com/620)
  • Bus 81 Nice Airport Express fra Terminal 2 (rejsetid 45 minutter, kører 1-2 gange i timen, pris 19 eur, online booking)

Bus til Marseille

Der kører ca. 12-13 direkte busser dagligt fra Terminal 1 til Marseille. Rejsen tager 2 timer og 45 minutter, og prisen beregnes efter tilgængelighed og ligger i gennemsnit på mellem 5 og 15 euro.

Transporten leveres af Flixbus.

Leje af bil

Rejs rundt på Côte d'Azur eller i de franske søalper på egen hånd, og stop uafhængigt af køreplanerne på de smukkeste steder.

Nice Lufthavn er hjemsted for mange lokale og internationale biludlejningsfirmaer. Ugentlige lejepriser i sommersæsonen starter ved 380 euro, mens de i lavsæsonen allerede er tilgængelige ved 250 euro.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.