Transfer til Milano Malpensa lufthavn

Milan

Milano-Malpensa Lufthavn har i øjeblikket to terminaler, som er helt adskilt fra hinanden og ligger i forskellige dele af lufthavnen (ca. 1,5 km fra hinanden).

Se hoteller nær Malpensa Lufthavn

Terminal 1 er meget større, rummelig og overskuelig og bruges af alle flyselskaber undtagen easyJet.

Efter sikkerhedskontrollen er den opdelt i tre sektioner: to sektioner med gates mærket "A" er til afgange til lande i Schengen-området, gates "B" ligger efter paskontrollen og håndterer flyvninger til ikke-Schengen-lande.

Terminal 2 er udelukkende til easyJet.

Et kort over terminalen findes på milanomalpensa-airport.com/airport-map .

Transfer mellem flyvninger

Transfer er ikke svært, ikke mindst fordi det næsten altid er inden for en enkelt terminal, så længe det er en garanteret forbindelse på en enkelt billet. Der er ingen separate bygninger, som du skal tage automatiske tog eller busser til, transfer foregår altid inden for en enkelt bygning.

Så længe du har en forbindelse købt på én billet, er enhver transfertid tilstrækkelig.

Malpensa Lufthavn er en af de meget overskuelige og velorganiserede lufthavne og en af de mest bekvemme af de større europæiske lufthavne, når det gælder transfer.

Transfer inden for Terminal 1

Det er ikke nødvendigt at forlade transitområdet, når du skifter i Terminal 1, hvis du rejser på én billet eller kun har håndbagage med.

Hvis du udelukkende rejser inden for Schengen-området, skal du ikke igennem nogen kontrol.

Hvis du skifter fra et ikke-Schengen-fly til et Schengen-fly, skal du igennem sikkerhedskontrol og paskontrol. Ellers er det kun paskontrol.

Hvis du skal videre på egen hånd (to separate billetter), anbefaler vi mindst 2,5 timers reserve.

Transfer inden for Terminal 2

På den anden side er det ikke muligt at transferere gennem transitzonen i Terminal 2. Du skal altid gå udenfor og igennem sikkerhedskontrollen igen før afgangshallen for alle flykombinationer.

Transfer mellem terminalerne

De to terminaler er forbundet med en gratis shuttlebus, der kører hvert 20. minut i løbet af dagen, med et interval på 30 minutter om natten mellem kl. 1.30 og 3.30. Bussen kører kun i den offentlige del. Det er ikke muligt at skifte mellem terminalerne via den rene transitzone.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.