Charco Verde
Lanzarote Lufthavn

Alt hvad du behøver at vide, før du rejser fra eller ankommer til Lanzarote Airport

Transport fra Lanzarote Lufthavn

Krystof Hajek opdateret 21. 2. 2024

Der er mange biludlejningsfirmaer i lufthavnen, og offentlige busser fra alle større feriesteder kører til terminalen.

Billeje

Hvis du vil udforske Lanzarote så meget som muligt, er det bedst at leje en bil ved ankomsten til lufthavnen, hvor alle de biludlejningsfirmaer, der opererer på øen, er placeret.

Ugentlige lejepriser varierer fra ca. 170 eur afhængigt af sæsonen og den aktuelle tilgængelighed af biler. Læs vores uddybende artikel om biludlejning på Lanzarote for at få specifikke tips om biludlejningsfirmaer og aktiviteter på Lanzarote.

Busser

Øen har et ret veludbygget busnet, og hvis man primært vil opholde sig på strandene og i byerne, så er busserne et godt valg. Den offentlige transport på øen drives af et enkelt selskab, InterCity Bus Lanzarote, hvis officielle hjemmeside er arrecifebus.com.

Busstoppestederne ligger på 1. sal foran afgangshallen i Terminal 1 og ca. 75 meter til højre for Terminal 2.

Retning Arrecife og Playa Honda

Der er to afgange til hovedstaden og det nærliggende feriested Playa Honda, ca. 1-2 gange i timen.

De første afgange fra centrum afgår omkring kl. 5.45, en time senere i weekenden. Fra lufthavnen til centrum afgår de sidste busser kl. 22.55 (hverdage) eller 22.17 (weekender).

Turen til Arrecife tager 15 minutter.

Retning Puerto del Carmen, Playa Blanca

Til den sydlige del af øen til de berømte feriesteder Playa Blanca og Puerto del Carmen kører bussen to gange i timen på hverdage og ca. en gang hver anden time i weekenden.

Turen til Puerto del Carmen tager 15 minutter og til Playa Blanca 50 minutter.

  • Linje 161 - kører på hovedruten, de fleste afgange er markeret med dette nummer
  • Linje 261 - kun 2 afgange om dagen, følger samme rute som linje 161, men stopper ikke ved stoppestedet "Parada Preferente" i Puerto del Carmen.
  • Linje 61 - kun 1 forbindelse om dagen, følger samme rute som linje 161 og stopper også i centrum af Uga (rejsen til Playa Blanca er ca. 3 minutter længere)

Hvor kan man købe billetter og priser?

De billigste billetter kan købes med General Bono-opfyldningskortet, som du køber hos chaufføren. Selve kortet er gratis, du skal bare fortælle chaufføren, hvor meget du vil fylde på (for en uge), 15 eur til 20 eur er normalt nok, men du kan fylde kortet op igen og igen hos chaufføren).

Med kortet skal du bare bippe ved læseren, når du har fortalt chaufføren din destination. Sammenlignet med at købe individuelle papirbilletter, som du også køber af chaufføren, sparer du 10% af prisen med General Bono-kortet.

Billetpriser med / uden General Bono-kort:

  • Arrecife: 1,26 eur / 1,40 eur
  • Puerto del Carmen: 1,26 eur / 1,40 eur
  • Playa Blanca: 2,97 eur / 3,30 eur
  • Playa Honda: 1,26 eur / 1,40 eur

Taxa

Kun officielle taxier kører til lufthavnen, apps som Uber eller Bolt virker ikke her. Priserne er faste, og taxametrene er automatisk tændt, så svindel med turister er ret sjældent.

For at komme til Arrecife skal du betale 15 eur mellem 22.00 og 06.00 om natten og hele dagen på søndage og helligdage. Resten af ugen ca. 13 eur. En lignende pris venter dig, når du skal til Puerto del Carmen.

Krystof Hajek

Krystof er chefredaktør for Cestee. Han er også en ivrig rejsende med 574 flyrejser og 73 besøgte lande.

Nogle af vores links kan være affiliate-links, hvor vi kan tjene en provision, hvis du køber tjenesten. Se vores side om reklamepolitik.