Transport fra Keflavik-Reykjavik Lufthavn

Island - Aurora Borealis

Hvad er den bedste måde at komme til Keflavik Lufthavn på med bus? Og hvor meget koster det at leje en bil?

Leje af bil

De fleste rejsende til Island lejer en bil, simpelthen fordi man ikke kan se Island uden en bil. Langt de fleste af de naturlige seværdigheder bliver ikke besøgt af almindelige busser, og hvis de gør, kører de kun et par gange om ugen. Turistbusser er til gengæld 3-4 gange dyrere end at leje en bil med benzin.

Hvis du rejser med mere end én person, kan du leje en bil direkte i lufthavnen, hvor de fleste islandske udlejningsfirmaer har base.

En uges leje i sommersæsonen koster omkring 480 euro, om vinteren også under 250 euro.

Hvis du rejser alene, kan det betale sig at leje en bil så langt væk som i Reykjavik, hvor priserne ofte er bedre, men prisen på en busbillet er så høj (se nedenfor), at den som regel udligner forskellen.

Læs vores artikel Biludlejning i Island for at få alle oplysninger om at rejse i bil rundt på øen.

Bus

Busturen til det centrale Reykjavik tager ca. 45-60 minutter, og der er tre selskaber på ruten, men billetpriserne er så høje, at det næsten altid kan betale sig at leje en bil:

  • Linje 55: Straetós almindelige offentlige transportlinje kører til lufthavnen. Busserne kører fra ca. kl. 6.30 til 23.00 hver time, og turen til byens centrum tager ca. 70 minutter. Men i modsætning til dem, der er nævnt nedenfor, stopper den også ved landsbyer undervejs. Denne bus er den billigste måde at komme til Reykjavik på, en billet koster 1.960 isk. Køreplaner og andre oplysninger findes på trafikselskabets hjemmeside på straeto.is/route-55, og billetter kan købes hos chaufføren og betales med kort.
  • Gray Line Airport Express: Kører cirka en eller to gange i timen fra kl. 5.00 til 16.30 i udgående retning og, afhængigt af ankomster, i indgående retning. Billetter koster 2 819 isk, tur/retur ca. 5 070 isk. Den samlede køretid er ca. 45 minutter. Du kan finde flere oplysninger på selskabets hjemmeside eller på terravision.eu,
  • Flybus: Denne service kører også en eller to gange i timen i udgående retning fra kl. 4.30 til 21.45 og i indgående retning ca. 35 til 40 minutter efter hver ankomst. Billetter koster 3.500 isk, retur 6.500 isk. Køreplan og online billetkøb på re.is.

Til Den Blå Lagune

Hvis du kun skal skifte fly i Keflavík Lufthavn, men har god tid, kan du tage til den berømte geotermiske spa Den Blå Lagune. Hvis du rejser med mere end én person, er det værd at leje en bil for bare én dag til priser omkring 55 euro.

Der kører busser til lagunen med Airport Direct til priser omkring 7.000 isk pr. returbillet, se oplysninger på hjemmesiden airportdirect.is/blue-lagoon-transfer.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.