Transport fra Kalymnos Lufthavn

View from Chrysocheria Castle

På grund af de ekstreme naturforhold på Kalymnos er lufthavnen bygget på et plateau ca. 5 km fra Kalymnos' havn og 3 km fra byen Panormos.

Se hoteller på Kalymnos

Taxa

Taxier er den eneste form for offentlig transport, der kører til lufthavnen.

Der er altid masser af taxier, der venter lige uden for ankomsthallen efter hvert rutefly. Nogle biler venter på forudbestilte passagerer, hovedsageligt lokale, mens andre venter på tilfældige passagerer.

Hvis du ikke når alle de taxaer, der venter på tilfældige passagerer, vil de tilbageværende taxachauffører med glæde ringe til deres kolleger, og inden for 20 minutter vil der komme en taxa til dig.

Normale priser fra lufthavnen er som følger:

  • Kalymnos (centrum og havn) - 12 eur
  • Panormos - 10 eur
  • Vlychadia - 18 eur
  • Vathis - 20 eur

Vathis - Vathis - Vathis - Vathis - Vathis - Vathis - Vathis.

Bus

Selvom der er regelmæssige busruter rundt på øen (betjent af mindre varevogne snarere end store busser), går ingen af dem til lufthavnen.

Du kan finde vejledende køreplaner på hjemmesiden: kalymnos-isl.gr/bus-itineraries. Det nærmeste stoppested er 2,5 km fra lufthavnen i Chorio (linje "Pothia - Armeos").

Til fods

Du kan selvfølgelig gå fra lufthavnen, men du skal ikke regne med, at der er fortov. Trafikken på hovedvejen er ret tæt.

På vejen fra lufthavnen går det meget stejlt ned ad bakke. På samme måde vil du få en stejl stigning på vej til lufthavnen.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.