Transfer til Hong Kong lufthavn

Victoria Peak - udsigt over Hong Kong

Hong Kong Airport har én terminal, som kaldes Terminal 1. En anden bygning, kaldet Terminal 2, er ved at blive bygget lige over for den eksisterende terminal.

Hong Kong Airport er en af de største lufthavne i verden, men lufthavnsbygningerne er kompakte og godt skiltet.

Book et hotel i HKG Lufthavn

Terminal 1

I øjeblikket lufthavnens eneste terminal, der håndterer alle flyvninger.

Ankomster er i stueetagen og check-in skranker på 1. sal.

De fleste afgangsgates er placeret i den centrale bygning, og selv de yderste gates er tilgængelige fra sikkerhedskontrollen inden for 10 minutter (nogle af de yderste gates er tilgængelige til fods og med gratis automatiske tog).

Afgangsgates 13-21 er placeret i en satellitbygning med adgang via en fodgængerbro over flyvepladsen.

Afgangsgates 201 - 230 er placeret i en anden satellitbygning kendt som "Midfield Concourse". Der er kun adgang til disse gates med det gratis automatiske tog, der kører døgnet rundt. Det tager ca. 10-15 minutter at nå frem til gates fra sikkerhedskontrollen.

Terminal 2

Den nye Terminal 2 bliver bygget lige over for Terminal 1, som bliver forbundet med den via en fodgængerkorridor (ca. 150 meter).

På grund af lufthavnens rumlige layout vil alle afgangsgates være i en anden bygning midt i lufthavnsområdet, som kan nås fra sikkerhedskontrollen inden for 10 minutter med et gratis underjordisk automatisk tog.

Terminal 2 forventes at være operationel i 2030.

Sikkerheds- og immigrationskontrol

Der er flere sikkerhedskontroller i hver terminal, men de fører alle til et centralt område og kan bruges til at komme til alle afgangsgates i de respektive terminaler.

Sikkerhedskontrollen i Hong Kong er velorganiseret, og du skal højst vente i 15 minutter.

Køen til immigration ved ankomst tager normalt 20-50 minutter.

Immigrationskontrollen ved afgang er normalt meget hurtig, og du vil sjældent vente længere end 5 minutter.

Transfer mellem flyvninger

Hvis du skal videre i Hong Kong Airport med én billet (begge fly er på én booking), vil du i langt de fleste tilfælde skulle videre inden for én terminal.

Forbindelserne er meget velorganiserede og godt skiltet.

Ved hver transfer skal du igennem en særlig sikkerhedskontrol, der kun er beregnet til transferpassagerer. Du kommer aldrig igennem immigrationen.

Køerne til sikkerhedskontrollen er korte og varer højst 10 minutter.

.

Den samlede reelle transfertid varierer mellem 20 og 45 minutter afhængigt af placeringen af den tilsluttende afgangsgate.

Kort over lufthavnen

Et interaktivt kort over hele lufthavnen og hver terminal kan findes på lufthavnens officielle hjemmeside: hongkongairport.com/map.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.