Gøteborg
Gøteborg Landvetter Lufthavn

Alt hvad du behøver at vide, før du rejser fra eller ankommer til Gøteborg Airport

Transport fra Gøteborg Lufthavn

David Eiselt opdateret 11. 4. 2024

Lufthavnen er kun forbundet til de omkringliggende byer med nogle få busruter.

Rejsende vil overvejende bruge VY Flygbussarnas direkte afgange - køb billetter.

Busser til Gøteborg

Fra lufthavnen til Gøteborgs centrum kan du benytte fire forskellige busselskaber, som primært adskiller sig ved hyppigheden af deres afgange. Tre af dem kører direkte, og det fjerde repræsenterer offentlig transport med transfer.

Busstoppestedet ligger lige foran terminalen. Når du kommer ud af bagageudleveringsområdet, skal du tage den første dør til venstre, så er du ved busstoppestedet.

Transportør Rejsetid Hyppighed Pris
flygbussarna.se 25 minutter 15 minutter 119 sek
flixbus.com 25 minutter 7 gange om dagen 6,99 eur
vybuss.se 25 minutter 5 gange om dagen 101 sek
Västtrafik 50 minutter 40 minutter 72 sek

I Göteborg ankommer busserne til den centrale tog- og busstation Nils Ericson i byens centrum. Hvad skal man se i Göteborg?

Direkte busser

Den bedste mulighed for rejsende er den hyppige service fra flyselskabet VY Flygbussarna. Busserne kører fra lufthavnen hvert 15. til 30. minut og når byens centrum med 2 stop i det ydre centrum på mindre end 25 minutter.

Billetter kan købes lokalt i kreditkortautomater i lufthavnens lobby, ved busstoppestedet og også i den modsatte retning på Nils Ericson busstation. Du kan dog få den laveste pris ved at købe online på selskabets hjemmeside:

Køb en billet - Flygbussarna.se

En enkeltbillet koster 119 sek, retur 238 sek. Billetten er ikke købt til en bestemt forbindelse, men kan bruges på alle busser inden for 3 måneder efter køb af billetten.

  • Transportør: VY Flugbussarnas busser
  • Rejsetid: 20-30 minutter
  • Frekvens: 15 til 30 minutter
  • Pris: 119 sek på flygbussarna.com

Alternativt kan du bruge Flixbus eller VY Buss, men det er mere sandsynligt, at disse bruges til rejser uden for Göteborg, se langdistanceforbindelser nedenfor.

Flixbus kører til lufthavnen op til 7 gange om dagen, og den billigste billet til Gøteborg koster 6,99 euro. VY Buss kører til lufthavnen 5 gange om dagen, og billetten koster 101 nok.

Offentlig transport

Den sidste mulighed er at rejse med offentlig transport. Det indebærer et skift i Landvetter. Det er den billigste, men langsomste måde fra lufthavnen.

Først skal du tage buslinje 612 fra lufthavnen til Landvetter, hvor du skifter til Röd-busser. Turen tager mellem 40 og 60 minutter, og en billet til AB-zoner koster 72 kr., når den købes via mobilappen. Ideelt set kan du bruge mobilappen Västtrafik To Go, se Transport i Göteborg, til at planlægge din billet og hele rejsen, inklusive skift.

Hvis du køber din billet i en automat eller ved at trække dit kort hos chaufføren, betaler du 86 sek.

Har du ikke fundet et hotel endnu? Book nu

Langdistancebusser

Fjernbusserne på ruten Göteborg-Stockholm køres af VY Buss og Flixbus. Busserne stopper ikke kun i lufthavnen undervejs, men også i byer som Borås, Jönköping, Mjölby, Linköping, Norrköping og Stockholm.

For køreplaner og priser, besøg vybuss.com (søg efter lufthavnen under "Landvetter flygplats") eller flixbus.com.

Destinationer Transportør Pris Hyppighed
Stockholm vybuss.com, flixbus.com Fra 285 sek 6 gange dagligt
Jönköping vybuss.com, flixbus.com Fra 129 sek 1-3 gange i timen
Linköping vybuss.com, flixbus.com fra 158 sek 11 gange om dagen
Borås vybuss.com, flixbus.com fra 89 sek 1-2 gange i timen
Norrköping vybuss.com, flixbus.com fra 189 sek 6 gange om dagen

Billeje

Hvis du planlægger en biltur rundt i det sydlige Sverige, kan det betale sig at leje en bil i mindst et par dage.

Følgende biludlejningsfirmaer opererer i lufthavnen: Avis, Budget, Enterprise, Europcar, Hertz, Mabi og Sixt. Du kan sammenligne priser for den bedste billeje i bookingmotoren.

Priserne for en uge starter ved ca. 170 euro.

Sammenlign priser og book en bil

Avatar uživatele
David Eiselt

David er grundlægger og administrerende direktør for Cestee. Han er også en ivrig rejsende med 302 flyrejser og 49 besøgte lande.

Nogle af vores links kan være affiliate-links, hvor vi kan tjene en provision, hvis du køber tjenesten. Se vores side om reklamepolitik.