Funchal
Funchal Madeira Lufthavn

Alt hvad du behøver at vide, før du rejser fra eller ankommer til Funchal Airport

Transport fra Funchal Lufthavn

Krystof Hajek opdateret 18. 2. 2024

Lufthavnen er forbundet med mange busruter, og rejsende gør også udstrakt brug af mange biludlejningsfirmaer.

Billeje

Madeira er en ø, der er ideel til at udforske i bil, hvilket er den eneste måde at komme til alle de interessante steder på. Den nemmeste løsning er at leje en bil direkte i lufthavnen, hvor alle biludlejningsfirmaer er baseret, inklusive næsten alle multinationale selskaber.

Priserne på billeje varierer ikke meget i løbet af året og ligger fra omkring 200 euro omugen. For mere detaljerede oplysninger om biludlejningsfirmaer, trafik eller benzinpriser, se vores guide til Madeira.

Busser

Transport til lufthavnen tilbydes af busselskabet SAM (hjemmeside: sam.pt/en), som kører fra Funchal til hele det østlige Madeira. Busstoppestedet ligger lige ved udgangen af ankomsthallen. Billetter til alle afgange kan købes hos chaufføren, i byens centrum og i SAM's billetkontor på busstationen. Betaling hos chaufføren er i øjeblikket kun kontant.

Alle linjer i Funchal afgår fra eller stopper ved SAM-busstationen (se: placering på kortet).

For detaljerede oplysninger om busforbindelser på øen henvises til Madeiras busguide.

Aerobus

Den særlige Aerobus-busforbindelse er den hurtigste transport til Funchal. Den stopper både i byens centrum og ved den berømte Formosa-strand. Busserne følger flyruten hver dag, men den første og sidste afgang er den samme hele ugen.

Du kan bruge din returbillet til enhver forbindelse (gyldig i 1 år fra købet).

 • Billetpriser - 6 eur / 10 eur tur/retur
 • Hyppighed - 30-60 minutter
 • Rejsetid - 30 minutter til centrum (til busstationen), 50 minutter til Praia Formosa
 • Første bus fra Terminal SAM - 2:50, 4:20
 • Første bus fra Praia Formosa - 2:30, 4:00
 • Sidste busser fra lufthavnen - 0:30, 1:45
 • Køreplan og stoppesteder: sam.pt/en/aerobus-information

Billige hoteller i centrum af Funchal

Regelmæssige offentlige transportlinjer

Forbindelser med almindelige buslinjer er billigere, men mindre hyppige. Fordelen ligger dog i det mere varierede netværk af destinationer fra lufthavnen.

Da de stopper ved flere stoppesteder end Aerobus, er rejsetiden til Funchal længere, nemlig 45 og 50 minutter.

Billetpriserne er baseret på zoner (lufthavnen hører til Machico-zonen):

 • Funchal: 3,35 eur
 • Machico: 1,30 euro
 • Santa Cruz: 1,95 euro

Linjerne 20, 23, 53, 113 og 208 stopper ved lufthavnen, og de kan alle bruges til at rejse til Funchal.

Når man rejser fra byens centrum, kan det samme linjenummer bruges til bybusser, der kun kører til Funchal, men det er forskellige ruter! Kun de grøn-gul-hvide (nogle gange helt hvide) SAM-busser kører til lufthavnen og ingen andre. Spørg altid chaufføren, før du stiger på, for at sikre dig, at den kører til lufthavnen.

 • Linje 20 - kører til lufthavnen ca. 4 gange om dagen fra følgende steder: sam.pt/en/20)
 • Linje 23 - kører til lufthavnen ca. 3 gange om dagen fra Funchal, Machico, Santa Cruz (køreplan og kort: sam.pt/en/23)
 • Linje 53 - afgår til lufthavnen ca. 1-2 gange dagligt fra følgende steder: Funchal, Machico, Santa Cruz, Caniço, Porto da Cruz og Faial (køreplan og kort: sam.pt/en/53)
 • Linje 113 - kører til lufthavnen ca. 7-8 gange om dagen fra Funchal, Machico, Santa Cruz, Caniço, Caniçal og Ponta de São Lourenço (køreplan og kort: sam.pt/en/113)
 • Linje 208 - kører til lufthavnen ca. en gang om dagen fra Funchal, Machico, Santa Cruz, Caniço, Porto da Cruz og Faial (køreplan og kort: sam.pt/en/208)

Taxa

Officielle gule taxaer med en blå stribe skal altid have taxameteret tændt, og der er stort set ingen problemer med useriøse taxachauffører på Madeira. Prisen fra lufthavnen til centrum af Funchal varierer mellem 18 euro og 22 euro afhængigt af rutens længde.

En billigere løsning (ca. 14 til 16 euro) tilbydes af Uber.

Krystof Hajek

Krystof er chefredaktør for Cestee. Han er også en ivrig rejsende med 574 flyrejser og 73 besøgte lande.

Nogle af vores links kan være affiliate-links, hvor vi kan tjene en provision, hvis du køber tjenesten. Se vores side om reklamepolitik.