Barcelona
Barcelona El Prat Lufthavn

Alt hvad du behøver at vide, før du rejser fra eller ankommer til Barcelona Airport

Transfer til Barcelona lufthavn

Krystof Hajek opdateret 12. 1. 2024

Barcelona Lufthavn er opdelt i 2 terminaler, som ligger ca. 2 km fra hinanden.

Billige hoteller nær Barcelona Lufthavn

Terminal 1 er mere moderne og ligger længere væk fra centrum af Barcelona. Den er kun tilgængelig med metro og busser. Terminal 2 ligger tættere på centrum og har et tog i tillæg til metro og busser.

Eksempler på flyselskaber efter terminalfordeling:

  • Terminal 1: Air Canada, Air Europa, Air France, American Airlines, Austrian Airlines, Avianca, British Airways, Brussels Airlines, Delta, Iberia, KLM, Latam, Level, LOT, Lufthansa, Swiss, United, Vueling.
  • Terminal 2: easyJet, Eurowings, Ryanair, Smartwings, Wizz Air

For en komplet oversigt over flyselskaber pr. terminal, besøg venligst lufthavnens officielle hjemmeside: www.aena.es/en

Transfer mellem flyvninger

Det er ikke muligt at skifte mellem terminalerne uden at forlade transitområdet, du skal gå udenfor og bruge shuttlebussen, som er gratis og tager omkring 10 til 15 minutter at komme dertil. Disse busser kører 24 timer i døgnet, og du kan finde de nøjagtige detaljer på lufthavnens officielle hjemmeside: aena.es.

Du vil udelukkende blive transporteret på én billet i Terminal 1, som er stor, men meget overskuelig, og inden for Schengen-området er minimumstransporttiden sat til 30 minutter.

Procedurer for transfer

Hvilke kontroller kan du forvente under transfer mellem fly?

Hvis du har købt en transfer på én billet, behøver du ikke at bekymre dig om at tjekke din bagage og forlade transitområdet. Hvis du har kombineret dine fly på egen hånd og kun rejser med håndbagage, er det heller ikke nødvendigt at forlade transitområdet.

  • Schengen -> Schengen: du skal ikke igennem nogen kontrol
  • Schengen -> Non-Schengen: du går gennem paskontrollen
  • Non-Schengen -> Schengen: passerer gennem pas- og sikkerhedskontrol
  • Non-Schengen -> Non-Schengen: gå gennem pas- og sikkerhedskontrol
  • Terminal 1 <-> Terminal 2: i alle tilfælde skal du igennem pas- og sikkerhedskontrol.

Hvor skal man tage hen for en længere transfer?

Hvis du har en mellemlanding på mere end 7-8 timer, kan det betale sig at tage til centrum af Barcelona, hvor du har en nettotid på ca. 2,5-3,5 timer til at gå rundt.

Da lufthavnen ligger tæt på havet, kan det anbefales at tage til den smukke sandstrand med klitter i det nærliggende resort Castelldefels. Fra begge terminaler kan stranden nås med bus L77 (kort og køreplan: ambmobilitat.cat/LineaL77) - den kører hvert 30. minut, og turen tager ca. 10-15 minutter. Du kan kun købe en billet til 2,10 eur hos chaufføren og kun kontant.

Kort over lufthavnen

Et tydeligt interaktivt kort over alle terminaler kan findes på lufthavnens officielle hjemmeside: aena.es/en

Krystof Hajek

Krystof er chefredaktør for Cestee. Han er også en ivrig rejsende med 574 flyrejser og 73 besøgte lande.

Nogle af vores links kan være affiliate-links, hvor vi kan tjene en provision, hvis du køber tjenesten. Se vores side om reklamepolitik.