Tjenester i Athen Lufthavn

Acropolis of Athens

Find ud af, hvilke tjenester og faciliteter der er tilgængelige i Athens lufthavn. Hvor er det bedste sted at spise, og hvor kan man shoppe?

Internet og wi-fi

Der ergratiswi-fi i hele lufthavnen. Opret forbindelse til netværket "ATH Free", som fungerer gratis i 60 minutters intervaller. Du kan dog logge på igen efter dette tidspunkt og gentage processen så mange gange, du vil, i løbet af de første 24 timer.

Hvis du bruger et EU-simkort, kan du foretage opkald og bruge data i Grækenland til samme priser som i dit hjemland.

Ellers kan du hurtigt og nemt få et data e-sim på airalo.com.

Billige hoteller nær Athens lufthavn

Restauranter

Restauranter findes både på landside og airside (bag sikkerhedskontrollen). I den offentlige del af terminalen finder du f.eks. Burger King og Starbucks (på henholdsvis 2. og 1. sal), mens du i transitområdet finder flere lokale restauranter og fastfoodsteder.

Populære fastfoodkæder inkluderer Everest, hvor du kan købe drikkevarer, kaffe og mange typer sandwich. Disse filialer er placeret i hele lufthavnen.

Du kan se en liste over restauranter på lufthavnens hjemmeside: aia.gr/restaurants-and-cafes.

Butikker og supermarkeder

Der er ikke noget supermarked, der sælger almindelige dagligvarer i lufthavnen. Du kan kun bruge WHSmith-kioskerne, som tilbyder et begrænset udvalg af drikkevarer og snacks. WHSmith-butikkerne ligger både i luften og på landjorden.

Ankomsthallen har også et apotek, der er åbent 6:00-24:00.

Butikker med mere eksklusive mærker af tøj, ure eller parfume, samt toldfrie butikker, ligger hovedsageligt efter sikkerhedskontrollen.

Hæveautomater

Hæveautomater findes hovedsageligt på landsiden. Desværre finder du ingen gebyrfrie hæveautomater her. Priserne for hævning med udenlandske kort i de enkelte hæveautomater er som følger:

  • Alpha Bank, Eurobank og HSBC - 1.000 kr. 2,50 eur
  • Pireaus Bank - 3 eur
  • Hæveautomat Euronet - 4 eur

Opbevaring af bagage

Bagagerummet ligger for enden af ankomstterminalen i nærheden af gate 1. For opbevaring natten over betaler du fra 8 eur til 18 eur afhængigt af størrelsen på din kuffert. Bagagerummet drives af Care4bag.

Rygeområder

Der er rygeområder i alle områder af lufthavnen, også i transitområdet bag sikkerhedskontrollen.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.