Transfer til Astana lufthavn

Astana

Astana er en af de mellemstore lufthavne med meget nem navigation. Bygningerne er rene og rummelige, og check-in-processen er ligetil.

Lufthavnen har to terminaler, men de ligger tæt på hinanden. Du kan gå fra den ene ende af lufthavnskomplekset til den anden på 5 minutter.

  • Terminal 1 - den nye bygning til venstre set udefra med det bølgelignende tag betjener alle internationale flyvninger.
  • Terminal 2 - den oprindelige bygning med kuplen betjener alle indenrigsflyvninger.

Sikkerhedskontrollen plejer at være hurtig, og man bruger normalt ikke mere end 15 minutter i køen.

Køer til paskontrol efter ankomst fra udlandet kan vare op til 45 minutter.

Book 1 nat i Astana Lufthavn

Transfer mellem flyvninger

Astana er et vigtigt transferpunkt mellem indenrigs- og udenrigsfly, men Air Astana eller SCAT tilbyder også rent internationale forbindelser via Astana.

På grund af sin størrelse er Astana Lufthavn en nem lufthavn at skifte fly fra.

Nedenfor beskriver vi procedurerne, hvis du har transfer inkluderet i din billet, og du har købt hele forbindelsen som én booking: transfer er derfor garanteret.

Udenrigs -> indenrigs

Den indcheckede bagage overføres automatisk, og du behøver ikke at bekymre dig om den.

Når du stiger af flyet, skal du ignorere skiltene med "flight trasnfers" og gå direkte til pas- og immigrationskontrollen. Når du har passeret bagagebåndene, skal du gå udenfor og ind i indenrigsterminalen, som er forbundet med den internationale bygning med en intern korridor (ca. 3 minutters gang).

I indenrigsterminalen skal du tage rulletrappen op, gå gennem sikkerhedskontrollen og finde din afgangsgate.

Netto transfertid fra deplaning er mellem 45 og 75 minutter afhængigt af køen ved paskontrollen. Hvis du har en kortere transfertid, og der er en lang kø ved paskontrollen, skal du informere den medarbejder, der koordinerer køen, og du vil sandsynligvis blive sendt til den prioriterede linje.

Indenrigs -> international

Proceduren er stort set den samme som den omvendte transfer beskrevet ovenfor. Din bagage vil automatisk blive overført igen, og du skal igen forlade transitområdet og gå gennem landgangen til den internationale terminal ved siden af.

Her går du gennem pas- og sikkerhedskontrollen til afgangsgates.

Forskellen er længden af køen ved paskontrollen, som normalt er meget kortere ved afgang. Af denne grund er netto transfertiden mellem 30 og 45 minutter.

International <-> International

Hvis du rejser fra et land til et andet via Astana og slet ikke har planer om at rejse ind i Kasakhstan, skal du følge skiltene "Flight Transfers", som fører dig til en sikkerhedskontrol, der kun er for transferpassagerer.

Herfra kommer du meget hurtigt til afgangsområdet. Der er ingen paskontrol.

Netto transfertid er mellem 15 og 25 minutter.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.