Eznis Airways starter flyvninger mellem Ulaanbaatar og Prag

Eznis Airways flåde

Det mongolske lavprisselskab Eznis Airways lancerer kun den anden direkte flyforbindelse mellem Europa og Mongoliet. Fra den 10. juli vil det flyve to gange om ugen mellem Ulaanbaatar og Prag.

Eznis Airways er et nyt flyselskab med base i Ulaanbaatars UBN-lufthavn. Det er et af de yngste flyselskaber i IATA-sammenslutningen og blev tildelt medlemskab på den 80. årlige IATA-generalforsamling under World Air Transport Summit, der blev afholdt i Dubai den 2.-4. juni 2024.

Flyvningerne vil blive foretaget med et Airbus A330-200-fly med bred krop, registrering JU-1332, med en samlet kapacitet på 256 passagerer. Det er også det eneste fly, der i øjeblikket opereres af flyselskabet.

Ud over Prag forventes Eznis Airways også at begynde at flyve til Hong Kong, Busan og Chongju.

Mongoliets anden direkte forbindelse til Europa

Indtil videre er den eneste direkte rute fra Mongoliet til Europa opereret af Mongoliets nationale flyselskab MIAT til Frankfurt i Tyskland.

Ulaanbaatar - Prag

Den nye rute med Eznis Airways fra Ulaanbaatar til Prag vil have en flyvetid på 7 timer og 50 minutter og er i øjeblikket planlagt til at køre fra 10. juli til 26. oktober, hvilket svarer til sommerprogrammet.

Flyvningerne vil finde sted på onsdage og lørdage på følgende tidspunkter:

Rute Flynummer Dag Afgang Ankomst
UBN-PRG MG714 Onsdag, lørdag 17:15 20:15
PRG-UBN MG715 Onsdag, lørdag 21:45 11:35 +1

Hvorfor Prag? Tjekkiet er hjemsted for 12.000 mongoler, hvilket gør det til et af de største samfund i EU.

Priser på billetter

Billetter kan nu købes direkte fra flyselskabets hjemmeside eznis.com. Den billigste returbillet på EZ Bird kan købes for 399 usd, hvilket er et uovertruffent tilbud i betragtning af den direkte forbindelse og sommer- og sommerferieperioden.

Denne pris inkluderer ikke indchecket bagage, som kan købes for 70 dollars den ene vej. Alternativt kan du købe billetter til en højere pris, se bagage med Eznis Airways.

Mongoliet uden visum

Den mongolske regering har lempet på restriktionerne for indrejse i landet, og rejsende fra mange lande kan rejse ind i Mongoliet i turistøjemed uden visum - gyldigt for ophold på op til 30 dage.

Alle lande, der er berørt af visumfri indrejse, kan findes på hjemmesiden evisa.mn.