Central markedshal

Centralmarkedet

Der findes ikke noget mere ikonisk sted end Central Market, som ligger i det, der oprindeligt var militærhangarer designet til tyske Zeppelin-luftskibe.

I de fem hangarer finder man bogstaveligt talt alt fra frisk fisk og skaldyr til kød, oste, urter, krydderier, te, konfekture og de friskeste frugter og grøntsager. Denne blanding af dufte og farver suppleres af salg af en bred vifte af husholdningsartikler og tøj.

Der er restauranter, caféer og toiletter på området.

De bedste hoteller til dig på Booking.com

Selv hvis du ikke har tænkt dig at købe noget af det, der er nævnt ovenfor, skal du huske at sætte tid af til at besøge markedet. Det er det hele værd.

Under sovjettiden blev Rigas centrale marked betragtet som den største, mest moderne og bedste markedsplads i hele Europa. I dag er denne "Rigas navle", sammen med den gamle bydel, på UNESCO's verdensarvsliste.

Hvad skal man købe?

Selvom det er fristende at købe frisk fisk eller kaviar, har vi som rejsende begrænsede muligheder for at opbevare det under vores rejse.

Derhjemme kan du få mere holdbare fødevarer, der ikke skal opbevares, som f.eks:

  • løs te
  • krydderier
  • hårde oste
  • konfekture lige fra tyrkisk honning til churchella (georgisk honning med nødder)

Og hvis du føler dig lækkersulten, anbefaler vi, at du køber frugt til øjeblikkelig indtagelse, helst skyllet ned med vand på et toilet eller hotel. Vandet er drikkeligt i Riga, selv fra vandhanen.

Du kan også finde friskpresset juice eller caféer og restauranter, der laver mad med lokale råvarer.

Sådan kommer du hertil

Når du går gennem den gamle bydel, er der kun et par skridt til, og så er du ved det centrale marked. Vejen hertil går via cykelstien langs Daugava-flodens dæmning eller underføringerne ved hovedbanegården.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Riga.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.