Dogepaladset

Dogepaladset

Det storslåede Palazzo Ducale er den dominerende bygning på bredden af Canal Grande, tæt på Markuskirken.

Bygningen fra det 14. århundrede kombinerer smukt elementer fra byzantinsk arkitektur og europæisk gotik, hvilket gør den til et unikt eksempel på "venetiansk gotik".

De bedste hoteller på Markuspladsen

Sæde for herskerne i den venetianske republik er bestemt et besøg værd indefra. Det rigt dekorerede gyldne interiør og de enorme freskomalerier vil selv ikke efterlade en person, der normalt ikke er interesseret i arkitektur, rolig.

Arkitektur og en smule historie

Dogepaladset har fungeret som residens for dogen af Venedig, herskeren af Republikken Venedig, siden 1340. Da denne stat var på sit højeste, var Venedigs doger blandt de mest magtfulde politiske personer på det europæiske kontinent.

Paladset imponerer ved første øjekast med sin smukke og ukonventionelle arkitektur, der ser ud til at se bort fra fysikkens grundlæggende love. Den tunge, ensartede blok på anden sal ligger oven på den delikate og subtile første sal med sine arkader og rige udsmykning, hvilket skaber en ekstraordinær æstetisk værdi.

Men det indre af Dogepaladset er bestemt et besøg værd. I mange af salene kan man beundre de storslåede malerier og freskoer i lofterne, de forgyldte og rigt dekorerede vægge og portaler og de smukke møbler.

Entré og åbningstider

Basisadgangen inkluderer alle museerne på Markuspladsen: Dogepaladset, Museo Correr, Det Arkæologiske Museum og Marciana-biblioteket. Det er ikke muligt at købe en billigere billet til Dogepaladset alene.

Vi anbefaler, at du køber din billet online og skærer op til 40 minutter af din køtid. Den nedsatte onlinebillet er kun gyldig, hvis den købes mindst 1 måned før besøget.

Pris på stedet Online pris
Voksne 30 euro 25 euro

Senior 65+
Børn 6-14 år
Studerende under 25 år

15 euro 13 euro

Åbningstiderne varierer afhængigt af sæsonen.

  • 1. april - 31. oktober Åbent 9:00 - 19:00 (sidste indgang kl. 18:00)
  • 1. november - 31. marts åben 9:00 - 18:00 (sidste indgang kl. 17:00)
  • Fra 1. maj til 30. september er der åbent til kl. 23.00 på fredage og lørdage (sidste indgang kl. 22.00).

Officiel hjemmeside: palazzoducale.visitmuve.it

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Venedig.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.