Canal Grande

Canal Grande

Den ca. 4 km lange Canal Grande er uden tvivl hovedfærdselsåren i Venedig og snor sig som en økse gennem hele det historiske centrum. Den strækker sig fra hovedbanegården Santa Lucia til Markuspladsen, hvor den munder ud i lagunen.

Book et værelse med udsigt over Canal Grande

Venedigs hovedfærdselsåre

Det er interessant, at der ikke er nogen sammenhængende og lang promenade på begge sider, husene vokser som regel helt ud af vandet og efterlader ikke plads til et fortov. Det ændrer dog ikke på, at der langs kanalen er mange større og mindre pladser, hvorfra man kan observere den livlige trafik på vandet.

I stedet for asfalt er der vand, og i stedet for biler er der hundredvis af både, fra vaporetti til offentlig transport, til fragtbåde og DHL- og FedEx-leveringsskibe. Sæt dig ned med en ægte italiensk gelato, og se på, hvad der sker på vandet i et stykke tid, det er ekstremt beroligende.

Kun 4 broer

Selvom kanalen er mere end 4 kilometer lang, kan man kun krydse den over 4 broer. De to første - Ponte della Costituzione og Ponte degli Scalzi - ligger ved hovedbanegården Santa Lucia og er, bortset fra at de fører dig fra den ene bred til den anden, ikke særlig interessante.

Men den største bro lige i centrum af Venedig er allerede en af de mest berømte broer i verden. Stenen Ponte di Rialto med sin baldakin er en af de smukkeste strukturer i Venedig. Den sidste bro, som spænder over Canal Grande, er en træbro. Ponte dell Accademia af det berømte Accademia-galleri.

En tur med en vaporetto eller gondol

Canal Grande er den smukkeste af alle kanaler. Facaderne på de smukkeste venetianske huse "vokser" lige op af vandet, af og til åbner en af de snesevis af mindre sidekanaler sig i Canal Grande, og der er udsigt til de mest berømte venetianske monumenter.

Den nemmeste løsning er at hoppe på en vaporetto (offentlig transport på vandet) og tage en hvilken som helst længde af kanalen. Der er stoppesteder ved hvert hjørne på begge sider af kanalen, og bådene kører her ca. hvert 5. minut. Linje 1 kører langs kanalen, og linje 2/ kører også fra stationen til Rialtobroen.

Der er også gondolfærger, der krydser kanalen flere steder, og for dem betaler man et mindre gebyr på omkring 2 euro. Du kan finde en mere detaljeret liste over disse i kapitlet om transport.

Indkvartering med udsigt over Canal Grande

Langs kanalen finder du en række hoteller med udsigter, der er blandt de bedste i verden. Det er logisk, at hoteller, der ligger lige ved Canal Grande, har højere priser, men hvis du leder efter en romantisk overnatning, vil du ikke fortryde det. Se f.eks. disse hoteller, der ligger lige ud til kanalen, med en pris på 110 euro pr. nat for et værelse med to senge.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Venedig.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.